2011. március 24., csütörtök

CSOKIS ZSÚRTORTA

Ez a torta egy meglepetésnek készült. Sima kis gyerekek összeeresztése, szülőkkel együtt a hosszú hétvégén. Csakhogy egy szülinapos gyerkőc is volt, akinek meglepetés volt ez a torta.

2011. március 18., péntek

FIÚS OROSZKRÉM TORTA

Ezt a tortát egy kisfiúnak készítettem, aki most pont abban a házban lakik, ahol anno az én nagymamám lakott, ahol oly sokat nyaraltunk gyerekként:)
 A lényeg,hogy oroszkrémtortát szerettek volna, és csak sima kört, mert vettek rá neki gyertyát és miegyebeket!:)
Hát ezt hoztam ki belőle....:)

2011. március 14., hétfő

DIABETIKUS ENERGIASZEGÉNY OROSZKRÉM TORTA

Na ez az a torta, ami nem volt rossz, de egy biztos, az eredeti cukros változatban, mazsolával és rendes rummal sokkal finomabb!:)
Azért leírom hogy készítettem, hátha valakit érint ez a verzió is.
A piskótát 6 tojásos vizes piskótának sütöttem meg, és úgy, hogy teljes kiőrlésű lisztet használtam, és a cukor helyett pedig szorbitot.
A krémbe a vaníliás pudingot Dr.Oetker pudinggal készítettem, és 16 db Cologran édesítőt olvasztottam fel a 4 dl tejben. (Egyébként ha magamnak készítek csak pudingot, akkor 5 dl tejet és 12 db tablettát használok).
4 dl kék (cukormentes) Hulala-t vertem kemény habbá, és ezzel forgattam egybe, és rumaromával ízesítettem.
Mazsolát nem kértek, mivel magas a CH tartalma. A tk. lisztes piskótát 3 felé kell vágni, és ezzel a krémmel megtölteni. Díszítéshez 1 dl kék tejszínt használtam, amibe folyékony édesítőt tettem, hogy édes legyen.
Jobban csicsáztam volna még a díszítés, de itt ugye számított,hogy minél kvesebb CH-tartalma legyen a tortának.

2011. március 12., szombat

ELSŐ AUTÓS TORTÁM

Először is le szeretném szögezni,hogy ez a torta nem tartozik a büszkeségeim közé (már nem mintha lenne olyan...), de az ünnepeltnek tetszett, és ez a lényeg!

Első fejtörésem az volt,hogy mibe is süssem.
Végül egy téglalap alakú sütőtepsit választottam(19x32), és külön sütöttem ki benne 3 lapot.
Majd dupla adat oroszkrém krémet kevertem, és megtöltöttem vele, hagytam még ki,hogy legyen a faragás utánra is átkenni a külsejét.
Kidermesztettem. Annyit tennék hozzá, hogy mivel ez burkolt torta, így raktam a krémbe zselatint, hogy jobban tartson.
Szóval utána kezdődött a faragás. Először is a hosszához képest széles volt, egyből egy csíkot le is vágtam a végéből, de az jó is volt, itt-ott toldozgatni....
Volt fényképem a Cabrio (felhúzott tetejű) autóról, és mellé is tettem oldalról, az alapján faragtam.
Igen ám, de a burkolás után már korántsem maradtak olyanok az arányok.
A hátsó résszel gondban voltam, mivel ott nincs ablak. Túl sok fekete volt. Fekete volt a kocsi, és a ponyva is, ami fel volt húzva.
A fiam szerint a kerekeket is kicsire készítettem. Legnagyobb gondom az volt,hogy az autó és a föld közötti üres űrt is le kellett burkolnom,hisz ott is volt torta....Bejelöltem én marcipánformázó eszközzel,hogy hol az alja az autónak...De ez a feketén alig látszott...
A formixba fekete ételfestéket gyúrtam, amit előtte alkoholban feloldottam. Szép fekete lett, de a nyújtás miatt lettek halvány foltok rajra, és elég mancsos-ragacsos is lett a sok ételfestéktő, de kevesebbtől meg még nem volt fekete, csak szürke....
Remélem a legközelebbi tortámnál ügyesebb leszek, ez nem igazán tetszett nekem. Egy biztos, jó nehéz és nagy lett, és az ünnepelték szerint nagyon finom.

2011. március 1., kedd

VIRÁGKOSÁR TEJSZÍNBŐL

Sógornőmnek volt születésnapja, és naná,hogy én sütöttem neki a tortát.
A tejszínes citromtortát készítettem el...........
A receptet már egyszer dupla adaggal leírtam...IDE.
27 cm átmérőjű formába készítettem.
Kívülről fehér tejszínnel kosárfonás technikát használva borítottam. A tetejére citromsárgára színezett tejszínből sziromcső és virágszög eszköz segédletével virágokat készítettem. Zöld tejszínnel meg leveleket húzogattam ki.

Nem vagyok ezzel sem megelégedve, de Katinak nagyon tetszett, és ez a lényeg. Az íze pedig finom volt, ezt most én is kóstoltam!:)