2011. május 30., hétfő

MÁRKANEVES TORTA

Márkaneveket nem írhatunk, mert jogvédelem alatt állnak. Szóval megkeresett egy ismerősöm tini lánya, hogy megszeretné lepni a barátnőjét szülinapjára, de nem szokványos ajándékkal. Egy tortával, méghozzá egy G.... jellel. Nem mondhattam neki nemet!:)
Tejszínes eper volt a tölteléke. Két zsúrtortát sütöttem, és az egyikből egy pici ívet levágtam, és úgy illesztettem a kettőt össze. Fehérrel burkoltam, a fekete már csak rá lett festve.

2011. május 26., csütörtök

ANYÁK NAPI TORTA

Mit is adhattam volna édesanyámnak anyák napján, mint virágot:) Na de illatosat csak a fiaim adtak neki, én torta formájában adtam át neki egy virágkosarat:)
Tejszínes mogyoró ízű volt, mert imádja a mogyorót. Örült neki nagyon, és finomnak is találta!:)
Nem írnám le újra, hogy hogy készítettem, mert már raktam fel virágkosarat. Annyi,hogy a virágok közepébe is raktam cukorgyöngyöt:)

2011. május 25., szerda

FEHÉR LOVAS CSOKIS

Ez a torta nem kis bosszankodást okozott...Mivel tejszínes csokoládé belül, az olvasztott csokival való bevonás kataszrtofálisra sikerült. Olvadt a tejszínes krém, és folyt le az is a csokival együtt. Többet nem vállalom, hogy tejszínes csokitortát csokizok le, max úgy, ha csak a tetejét....Egyébként is, még nagyon nagy mumus nekem a csokival áthúzás.........
Úgy kérték,hogy fehér ló legyen rajta, és ne, mint egy matrica, hanem egy picit azért domborodjon ki.....
A lovat formixból készítettem, és még a tortát díszítettem a saját krémjével, amibe még kevertem az olvasztott csokiból is. Alul virágok levéllel, felül pedig egy fonásfélét próbáltam,mert nekem az nagyon tetszik, de nem igazán sikerült még elsajátítanom....
A lényeg,hogy az ünnepeltnek tetszett, és ízlett is. Én meg tapasztalatokkal gazdagodtam...:)

2011. május 24., kedd

PISZTOLYOS

Szakközepes ballagásra kérték, egy lánynak! Mint utólag megtudtam, rendőr lesz a leányzó, így már érthető.....
Nem marcipán burkolást kértek, csak pisztolyt, a torta tetejére. Kakaós piskótával szerettek volna tejszínes kókusztortát, méghozzá a legnagyobb körformámmal.
Ez lett belőle!:)
A krém:
Krém:
* 4 dl tej
* 40 g vaníliás pudingpor
* 4 evőkanál cukor
* 4 dl tejszín
* 50 g kókuszreszelék
A kihűlt pudingba belekeverem a kókuszreszeléket, majd a felvert tejszínt. Ebbe a tortába dupla adag kellett:)


2011. május 23., hétfő

90.SZÜLINAPRA

Ezt a tortát csak azért kérték, mert a néni imádja a gesztenyepürét, ez olyan bónusztorta, volt még neki ezen kívül sok másik is. (Nem tőlem) Csak annyi volt a lényeg,hogy átlag méret, tejszínes gesztenye töltelék, és nem kell marcipán.
Na, azért 90. szülinapra nem akartam egy szokványos habos tortát készíteni. Úgy döntöttem,hogy virágkosarat "sütök". A torta tényleg alap volt és normál. A díszítés volt más. Kétféle kosárfonásra alkalmas csövem van, egy keskeny és egy széles. Most ezt a kettőt kombináltam. Fehérre hagytam a tejszínt, hogy ünnepibb legyen a hatás. A virágokat virágszög és sziromcső segítségével készítettem. Színezett tejszínhabból. Nem akartam élénk színeket, mégiscsak 90 éves néninek lesz. Persze leveleket is készítettem, meg füvet is köré. Mind kinyomócső segítségével. Pár arany-cukorgyöngyöt és 90-es gyertyát tettem még rá.

2011. május 22., vasárnap

60. SZÜLETÉSNAPRA FÉRFINAK

Annyi volt a kérés, hogy barna-fehér legyen az összeállítás, és hogy nagyon nagy legyen. Tölteléknek tejszínes gesztenyét választottak.
12 db tojásból készítettem vize piskótát, és dupla adag gesztenyekrém ment bele.
Az első márványozásom volt, nagyon örülök,hogy nem bénáztam el.:)
Szívem szerint tettem volna több rózsát is rá, de a férjem azt mondta,hogy a kevesebb néha több, meg hogy férfinak lesz..........
Mondom jóóóóóóóóó.

2011. május 21., szombat

KICSI GITÁR

Mi sem bizonyítja azt, hogy mennyire le vagyok maradva a torták közzétételével, mint az,hogy ez a torta pontosan 1 hónappal ezelőtt készült. Hétköznap.
Mostanában megpróbálok naponta posztolni, szóval ha ritkán jársz felém, most érdemes visszalapozgatni!:)

Ez a torta már nem olyan nagy gitár, mint az előző, ez kb 35 cm-es volt csak. Megmondom őszintén, kicsiben mindent nehezebb, mint nagyban! Szerintem kicsiben nem annyira lett arányos, de azért felismerhető lett, és nagyon örültek neki. Tejszínes csokoládéval lett töltve, és csokiganache-zsal körbekenve, majd úgy burkolva.

2011. május 20., péntek

KIPRÓBÁLTUK AZ ÚJ SÜTŐT TORTA

Szó szerint. Ez a torta akkor készült, mikor vettünk egy sütőt, méghozzá hőlégkeveréseset. Na, muszáj volt letesztelnem,hogy megsüti-e a tortát egyben.... Igen! Megsüti!:)
A párom kedvence a tejszínes mogyorótorta, tehát ez lett belőle. A krém receptjét megtalálod, ha oldalt a cimkéknél rákattintasz a mogyoró szóra!:)


Rólam egy pár szó. Voltam a körzetinél, aki megerősítette,hogy köveim vannak, amik elindultak, igyak sört, meg ugráljak, lépcsőzzek,hogy kimenjenek. Kaptam még egy görcsoldót, és most várunk. Majd vissza kell mennem kontrollra a kórházba is, de egyenlőre azt várjuk,hogy távozzanak a kövek..................................

2011. május 19., csütörtök

TÖRPILLÁS TORTA

Újabb helyzetjelentés rólam. Voltam ma a kórházban vizsgálatokon. Kiderült hogy 3 vesekövem is van, és kimozdultak a veséből, és elindultak, ami miatt óriási fájdalmaim vannak. Holnap viszem vissza a leleteket a körzetihez, majd holnap írom,hogy mit mondott.
De a torta:

30 cm átmérőjű, csokitorta volt. A pótnagyim (munkahelyen) 60. szülinapjára készült, amit egy buli keretén belül adtunk neki át.
Azért Törpillásat, mert mindenki úgy hívja őt a gyárban. Nagyon nagy megtiszteltetés volt,hogy én süthettem meg neki, és hogy ott lehettem a bulin is, hisz már 1 éve nem dolgozom velük. De 10 éve, velük kezdtem.....
Meghatódott, a tortára pedig senkinek nem volt panasza!
A Törpillát "nagyi" leszedte róla, és hazavitte!:)
Hogy hogy készült a Törpilla rá? Nyomtattunk ki képet papírra. 2-t is.A megfelelő méretűt körbevágtam, és úgy raktam rá a kinyújtott színezett formixokra. Majd körbevágtam. Aztán szabdaltam tovább, hisz a sapka már kisebb, mint az egész Törpilla, és így tovább. Egyedül az orra lett 3D-s. Olyan,mint egy matrica....
Aztán fekete ételfestéket ecsettel vittem fel a körvonalak megrajzolásához.

2011. május 18., szerda

SZTRACSATELLÁS ZSÚRTORTA

Eljött az, amitől mindenki félt, többek között én is... A szervezetem besokallt, és megálljt parancsolt. Szóval ma itthon kellett maradnom, és pihennem, de nem sorolnám fel, mi minden jött elő, tünetként..........
Inkább hozok egy sztracsatella zsúrtortát.
Ennek fehér a piskótája, és tejszínes sárgakrém a belseje, amibe csokoládé darabokat tördeltem.
Különlegessége,hogy nyugdíjba vonult a volt munkatársnőm, és ezt vitte be egy csapatnak a munkahelyére búcsúzóul... Sajnos nem volt elég időm a díszítésre, meg is látszik:(...........

2011. május 16., hétfő

ERDEI GYÜMÖLCSÖS TÚRÓTORTA

Kedves olvasóim! Először is köszönöm a türelmet nektek, és bocsánat, ha csalódást okozok,hogy ritkán posztolok. Sajnos eléggé túlvállalom mostanában magam, 1 szabadnapom sincs, folyamatosan cukrászkodom, 2 gyakorlati helyem is van, itthon sütkérezek, és ugye még az iskola is.......
De már kaptam több helyről is megjegyzést,hogy hiányolják a blogomat, így úgy gondolom muszáj ide is jönnöm, legfeljebb nem részletezem annyira....
Rengeteg tortával vagyok ám lemaradva!
Itt az ERDEI GYÜMÖLCSÖS TÚRÓTORTA:

3 tojásból vizes piskóta az aljára. A krémbe nem tettem most gyümölcsöt (férjem most így kívánta), azt meghagytam a tetejére, méghozzá fagyasztottat engedtem ki. A töltelék nem nagy vasziszdasz:)
Túró, vaníliás cukor,reszelt citromhéj, felolvasztott zselatin,és felvert tejszín.
Ezt azért egybedermesztettem egy kicsit, hogy azért ne süllyedjen le az aljára a gyümölcs, hanem megtartsa.
A cukrászdákban lékötőt szoktak tenni a gyömölcsök alá, itthon megoldható főzés nélküli vaníliás pudinporral. Meg kell hinteni a torta tetejét, és úgy ráhelyezni a gyümölcsöket:) Tortazselével fejeztem be a tortát és még plusz tejszínnel díszítettem. Jaj, azt nem mondtam,hogy a piskótát visszarakom a formába és úgy megy rá a  krém:) És kidermesztés után leveszem a keretet.....

Megszámoltam.........15 tortával vagyok jelen pillanatban lemaradva.........ezek csak azok, amik le lettek fényképezve, és még ide nem posztoltam. Persze idáig....mert utól nem fogom érni magam, az biztos:)

2011. május 8., vasárnap

NARANCSOS-CSOKIS TORTA

Ezt itthon sütöttem, csak úgy, a családnak, és sajna amit magunknak sütök, azt valahogy sosem sikerül szépre feldíszítenem. Eredetileg narancsokkal szerettem volna kirakni, de annyira nem jó minőségű narancs volt már,hogy inkább nem csúfítottam el vele. Azt hiszem ez a torta egy téli torta kell hogy legyen, amikor a narancs, az narancs:)

Recept, a következő. Vizes piskóta 6 tojásból, méghozzá kakaós. A krém pedig:
Egyben megfőzök egy vaníliás pudingot, ami ugye 4dkg por, ezt 4 dl tejjel főzöm fel és 4 púpozott evőkanál cukorral. Ezt a krémet, ha kihűlt, kettéveszem.
Felverek 4 dl tejszínt, és ezt is kettéveszem.
Az egyik felébe narancslevet és egy fél narancs reszelt héját reszelem bele és esetleg egy kevés narancs ízű boleroport teszek, és ugye akkor így összekeverem a tejszínt a krémmel.
A másik pudingos krémhez a maradék tejszínt és egy kis kakaóport teszek. Azért kóstolom, ne legyen keserű!Azért nem írok mennyiséget,mert nekem most is 3 féle kakaóporom van itthon és mindegyik más minőség.............
Szóval a töltés.
A piskótakarikát kettévágjuk.Az egyiket letesszük és rákenjük a kakaós tejszínes krémet, majd megy rá a másik lap. A legjobb, ha ezt karikába töltjük, de akinek a kapcsos van, az ugye alacsony, érdemes megmagasítani otthoni trükkökkel. A tetejére kerül a narancsos krém. Erre mehetnek narancsszeletek, akár még zselé is. Picit hűtőben összedermesztjük, majd kivágjuk a karikából. Oldalát vagy sima tejszínnel, vagy kakaós tejszínnel felhúzzuk. Akár csokis tortadarával is bepanírozhatjuk. Ez már csak fantázia kérdése. Én narancssárgára színezett tejszínnel díszítettem a tetejét. Finom torta!