2012. április 9., hétfő

HÚSVÉT

Kedves olvasóim! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánnék nektek a blogomon keresztül!:)
Úgy gondoltam azokat a tortákat hozom, amik ide illenek.





Március 30-án volt Zalánom névnapja, és megsütöttem neki (én csak egy alkalomra vártam,hogy megsüthessem), egy nyuszi-tortát. Ezt tejszínes gesztenyésre ízesítettem, és este még kör alakja volt, reggel, mikor elment a suliba, kezdtem el átalakítani:)
A másik egy nyereménytorta. Még február 1-én sorsoltam ki, de a nyertes azt kérte, akkorra süssem már meg neki, mikor mindkét gyereke hazalátogat. Eddig váratott ez a dolog magára!:) Burkolt tortát terveztem, de mivel ragaszkodott a kinder bueno ízhez, így a burkolás elmaradt. A középső bárányka unidec+marcipánból van, a külső báránykáknak csak a feje marcipán, a teste már tejszínhab. A füvet is zöldre festett tejszínből,fűcsővel nyomtam rá.


A héten egyik barátnőmnek már készítettem 6 db nyuszikát, de a családomra is gondoltam, és idén nem hímestojást, nem csokinyuszit kapnak, hanem más ehető nyuszikát. Hajnal 2-kor végeztem velük:)
A prototípusnak volt foga is, de nekem már hajnalban sehogy sem sikerült a mini pici fogakat a helyükre illeszteni, szerintem már így is maradnak...Bár nálam sose lehet tudni........:)