2012. május 29., kedd

ÁRNYALATOS TORTA


Tejszínes epertortát szerettem volna, tejszínnel díszíteni, amire r2d2 figurát raktam. Na de mivel fehér a kis figura, egyből elvetettem a fehér színt. Sőt, a rózsaszín krémet se akartam,hogy látszódjon, elvégre fiúnak lesz.
Ekkor láttam meg egy belinkelt technikát az egyik közösségi oldalon:http://www.thehungryhousewife.com/2012/04/blue-ombre-petal-cake-tutorial.html
Egyből ki is próbáltam.
Átlag, 24 cm-es tortánál nem egészen fogyott ki a habzsákomból az összes tejszín, de én inkább többet csináltam, minthogy menet közben elfogyjon.
Tehát. Felvertem, 5 dl tejszínt. Ebből elvettem az 1/5-ét. Beleraktam tiszta neylonzsákba, úgy, hogy csak a csőtartó volt benne, rá rögzítővel, de kinyomócsövet nem használtam. Szerencsére a jó múltkorában vettem 5 db ilyen szűkítőt, tehát pont elég volt!:) A további árnyalás:
A 4/5 rész másképp osztottam el. Kb úgy,hogy a 2/3-ad rész kivettem (ez ugye fehér), és az 1/3-nyi részhez adtam kék Wilton gélfestéket. Így vertem tovább a habot, míg egynemű színt nem kaptam. Ebből annyit vettem ki,hogy kb. annyi legyen a zsákban, mint amennyi a fehér zsákban van. A többi kékhez adtam pici fehéret. Ez már világosabb kék lett, ugye ebből is vettem el valamennyit, megint ment hozzá még fehér, és így tovább....
A végén lett 5 zsákom. Kivettem a betöltött (még rózsaszín tortámat), majd akkora pöttyöket nyomtam rá, hogy kitöltse a függőleges teret. Ezután próbáltam kiskanál végével, de az nem jött be, így a villa lekerekített nyél-végével trükköztem, ahogy a belinkelt oldalon láttam. A legutolsó pöttyöt már nem tudtam elhúzni,mert belenyúltam volna az első cseppbe, így csak belenyomtam a villavéget, és elkaptam a feles tejszínt, óvatosan.
A tetejét úgy készítettem,hogy elsőnek az összes színt felvittem, de most kintről befelé haladva sötétedett. Itt már egy színt végigvittem, úgy haladtam.
Jó babra munka, de én nagyon élveztem, és szerintem nagyon mutatós!:)
Próbáld ki te is!
Legközelebb gyorsabban kell dolgoznom, mert egy idő után kezdett keményedni a színezett hab:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós lett! Kár, hogy nem értek a tejszínes díszítéshez, pedig meghoztad a kedvem :)

    VálaszTörlés