2012. augusztus 1., szerda

SÖRÖSDOBOZOK

Azt hiszem ebben a kánikulában még azok hűtőjében is felbukkanhat a sör, akik amúgy az év többi felében nem nagyon itta. Ezért most érzem aktualitását, hogy posztoljam e két tortámat:)
Az egyik tejszínes málnakrémmel, a másik pedig túrós barackos ízű krémmel van megtöltve.

A torta elkészítésének a menete. Net google-jában képek között kikeresni a sörösdobozt. Gondolkozni, hogy is lehetne ezt kivitelezni....Megsütöttem először 5 tojásos piskótából egy gáztepsinyi lapot, feltekertem azon nyomban melegen, majd úgy hűtöttem ki. A krémbe zselatint is tettem.
Kitekertem a piskótát, megkentem krémmel, majd rolád szerűen feltekertem. Ekkor kellett mérlegelnem. Most vagy sokat vágok le belőle, vagy a vastagságát növelem. Én az utóbbit választottam. Sütöttem még egy lapot. Így pont jó lett. A második sörösdoboznál már okosabb voltam!;)
Kidermedés után a két végét egyenesre levágtam, és az íveket belefaragtam. (alja, teteje)
Vékonyan lekentem vajkrémmel, majd ismét dermesztettem.
A fehér alapúnál nem volt gondom színbegyúrással. A piros részeket mondjuk piros unidecből szabtam rá, a többi részt kézzel festettem rá.
A zöld alapúnál fehérrel burkoltam, majd air-brush-al fújtam rá a színt, méghozzá úgy,hogy a sör nevének feliratát kivagdostam papírból, és ráraktam a fehér unidecre. Így az a fújásnál fehér maradt. A többi rész ráfestettem.






5 megjegyzés:

  1. Hű de szuper mindkettő, de azért a Kaiseres a kedvencem! Nem szeretem a sört de ilyen formában én is megkóstolnám... :-DD

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók lettek a sörösdobozaid, akkor is, ha nem sör van bennük!

    VálaszTörlés
  3. Hello lenne pár kérdésen esetleg emailon vagy facebookon beszélni?

    VálaszTörlés
  4. Igen, Viczián-Hegedűs Brigitta néven keress a Face-n :)

    VálaszTörlés