2010. november 19., péntek

Gitár torta 2.

Már amikor készítettem volna a töltelékeket, a páromnak dolga akadt, így rám várt a "bevásárlás", gyerekekért menés....
Ott hagytam csapot-papot...Pedig úgy terveztem, mire megjárják az utat, én már kész leszek....
De nem így történt, sebaj...
Karton papírt tettem alá, ahogy egy bloggertársamnál olvastam, van olyan is, ami az egész gitár alakjára van vágva, de azt majd holnap használom.
Most 3 féle tölteléket készítettem, egy meggyzselét, meggyszemek nélkül (ha beleraktam volna, túl magas lett volna a töltelék), egy sima tejszínt és egy kakaóval kikevert tejszínt.
Mindegyik neylon zacskóba tettem, amiknek kivágtam a végét, és kinyomócsövet raktam bele. Nem egyforma mintát nyomtak, ami nem is számít, de kb. ugyanakkora lyuk volt mindegyik végén. Próbáltam én szabályosan csinálni, de be kell valljam, néha belegabalyodtam...:)(Mármint a sorrendbe,hogy melyik töltelék következik)

A cukrászműhelyben ezt többen csináljuk, mindenki más krémmel megy, egymás után jövünk, sorban, na de ugye ott egyszerre többet töltünk is be.:)
Szóval jó babra munka volt. Arról nem is beszélve, hogy gondoltam teszek meggyszemeket a fehér tejszínhabba. Csakhogy 8 felé kellett minden egyes meggyszemet vágni, majd csipesszel belehelyezgetni, nyomni, hogy nem álljon ki a habcsíkból. Pepecselés volt, ahogy a sablonvágás is...

A végén a megmaradt kétféle habot összekevertem, és azzal kentem át kívülről. Persze két részből áll még a gitár, másképp nem férne be a hűtőbe. Holnap próbálom egybevarázsolni, és burkolni.
 Összesen kb 70 cm hosszú most.
Észrevételem:
Sokkal logikusabb lenne csokival leönteni,mert ugye a csoki folyik, szépen olyan résekbe is, ahová formixxal elég nehéz bejutni. A másik meg, nem képez vastag réteget, így megmaradnának az arányok, és megmaradna a szép alak is....Fehércsokim is van, szóval a színekkel sem lenne gond.
Már csak a haveromat kéne elérni az ötletemmel, akinek a kisfiának készül....
Ő "marcipánt" szeretne burkolásnak.:(
Nagyon félek,hogyha rámegy a 3-3 mm, akkor nem maradnak meg az apró rések, ívek, hanem majdnem,hogy egybeolvadnak.....
Tök para vagyok. Ciki ezt bevallani, de így van....
Sajnálnám elrontani a tortát, mert szerintem eddig elég jó.
Vélemény? Tanács?

5 megjegyzés:

  1. Szépen alakul! Szerintem burkolni könnyebb még egy ilyet is , mint csokival szépen egyenletesen bevonni, de lehet, hogy csak én vagyok béna a csokival való bevonásban.

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsian várom a folytatást, Brigi! :) Jó kis kihívás ez a torta, de már most nagyon bejön nekem! Köszönöm a szülinapi köszöntést, én szintén boldog szülinapot kívánok Neked (utólag is)! Szóval te is skorpió vagy... Jeee! :)

    VálaszTörlés
  3. Oldalát beburkoltam már, most jön a teteje,de azt majd kidermesztem, mielőtt ráteszem....
    Aztán jöhet az apró kütyük rágyártása, a húrozás, és a festés!!!!

    VálaszTörlés
  4. Brigi Nyugi! Ügyes leszel, mint mindig. :-) Én a távolból szurkolok, és közben elviharzok trüffelgolyókat gyártani. :-) Puszka

    Szandi :-)

    VálaszTörlés
  5. Elvitték a gitárt, tetszett is nekik!:)
    Na most gyors rendpakolás, ebédelés,mert jönnek köszönteni engem.....
    Este majd felrakom a képeket, és a fázisokat tovább.......

    VálaszTörlés