Először is le szeretném szögezni,hogy ez a torta nem tartozik a büszkeségeim közé (már nem mintha lenne olyan...), de az ünnepeltnek tetszett, és ez a lényeg!
Első fejtörésem az volt,hogy mibe is süssem.
Végül egy téglalap alakú sütőtepsit választottam(19x32), és külön sütöttem ki benne 3 lapot.
Majd dupla adat oroszkrém krémet kevertem, és megtöltöttem vele, hagytam még ki,hogy legyen a faragás utánra is átkenni a külsejét.
Kidermesztettem. Annyit tennék hozzá, hogy mivel ez burkolt torta, így raktam a krémbe zselatint, hogy jobban tartson.
Szóval utána kezdődött a faragás. Először is a hosszához képest széles volt, egyből egy csíkot le is vágtam a végéből, de az jó is volt, itt-ott toldozgatni....
Volt fényképem a Cabrio (felhúzott tetejű) autóról, és mellé is tettem oldalról, az alapján faragtam.
Igen ám, de a burkolás után már korántsem maradtak olyanok az arányok.
A hátsó résszel gondban voltam, mivel ott nincs ablak. Túl sok fekete volt. Fekete volt a kocsi, és a ponyva is, ami fel volt húzva.
A fiam szerint a kerekeket is kicsire készítettem. Legnagyobb gondom az volt,hogy az autó és a föld közötti üres űrt is le kellett burkolnom,hisz ott is volt torta....Bejelöltem én marcipánformázó eszközzel,hogy hol az alja az autónak...De ez a feketén alig látszott...
A formixba fekete ételfestéket gyúrtam, amit előtte alkoholban feloldottam. Szép fekete lett, de a nyújtás miatt lettek halvány foltok rajra, és elég mancsos-ragacsos is lett a sok ételfestéktő, de kevesebbtől meg még nem volt fekete, csak szürke....
Remélem a legközelebbi tortámnál ügyesebb leszek, ez nem igazán tetszett nekem. Egy biztos, jó nehéz és nagy lett, és az ünnepelték szerint nagyon finom.
:) Ennivaló!
VálaszTörlésNagyon jó lett és ami még ennél is fontosabb,hogy az ünnepeltnek is tetszett!
VálaszTörlés