2011. április 4., hétfő

FRADIS FOCI

Még két tortával az adósotok vagyok, de mégis úgy döntöttem,a hétvégi "termésről" írok.
Lehet most egy ilyen blogban mindenkinek tetsző dolgokat kéne írnom, meg magamat fényezni, a legjobb oldaláról mutatni mindent, stb...
Na de ez a blog nem ezért készült, még szeptemberben. Hanem azért,hogy leírjam a tapasztalataimat, hogy én is és talán mások is tanulni tudjanak belőle!
Szóval. Írtam már focitorta cikket, ez mégis különbözik a többitől.
Ugyanúgy csináltam mindent. Most tejszínes csokoládé volt a töltelék, kakaós piskótával. A tetejét is átkentem a krémmel. Majd jött a burkolás. Nagyon szépen ment már, meg is lepődtem, mennyire gyorsan, ráncmentesen, stb...Aztán a már eltett sütőpapírsablonokat használva készítettem rá az 5-szögeket, amik azért lettek zöldek, mert fradi szurkoló kisfiúnak készült. Aztán kipróbáltam a filc ételfestéket. Hát nem rossz, de tényleg karcolja a burkolatot, ami jelen esetben nem gond, meg el kell találni a szöget, ha egyforma vastagon akarunk írni vele..../Na, azt még gyakorolni kell:) /
Szép és jó volt idáig minden. Készítettem pici zöld felvert tejszínt, és fűcsővel nyomtam a torta aljához füveket. Ekkor vettem észre, hogy a torta ici-pici repedéseket produkál. Olyan, mintha le akarna csúszni a burkolat a tortáról. Mondták már többen is, hogy tejszínre nem jó burkolni, de én még nem tapasztaltam,hogy ennyire nagy gondot jelentett volna. Na, soha többé így!
Szerencsére nem csúszott le a burkolat ünneplésre, de nagy tanulság volt ez, hogy valami mást kell a torta külsejére kennem, a tejszínes krém helyett, mert a jó idő, a tejszín és a formix együtt nem nagyon barátkoznak:)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép formája lett! Én a repedéseket sem látom, de jó, hogy leírtad a tapasztalataidat.

    VálaszTörlés