Még két tortával az adósotok vagyok, de mégis úgy döntöttem,a hétvégi "termésről" írok.
Lehet most egy ilyen blogban mindenkinek tetsző dolgokat kéne írnom, meg magamat fényezni, a legjobb oldaláról mutatni mindent, stb...
Na de ez a blog nem ezért készült, még szeptemberben. Hanem azért,hogy leírjam a tapasztalataimat, hogy én is és talán mások is tanulni tudjanak belőle!
Szóval. Írtam már focitorta cikket, ez mégis különbözik a többitől.
Ugyanúgy csináltam mindent. Most tejszínes csokoládé volt a töltelék, kakaós piskótával. A tetejét is átkentem a krémmel. Majd jött a burkolás. Nagyon szépen ment már, meg is lepődtem, mennyire gyorsan, ráncmentesen, stb...Aztán a már eltett sütőpapírsablonokat használva készítettem rá az 5-szögeket, amik azért lettek zöldek, mert fradi szurkoló kisfiúnak készült. Aztán kipróbáltam a filc ételfestéket. Hát nem rossz, de tényleg karcolja a burkolatot, ami jelen esetben nem gond, meg el kell találni a szöget, ha egyforma vastagon akarunk írni vele..../Na, azt még gyakorolni kell:) /
Szép és jó volt idáig minden. Készítettem pici zöld felvert tejszínt, és fűcsővel nyomtam a torta aljához füveket. Ekkor vettem észre, hogy a torta ici-pici repedéseket produkál. Olyan, mintha le akarna csúszni a burkolat a tortáról. Mondták már többen is, hogy tejszínre nem jó burkolni, de én még nem tapasztaltam,hogy ennyire nagy gondot jelentett volna. Na, soha többé így!
Szerencsére nem csúszott le a burkolat ünneplésre, de nagy tanulság volt ez, hogy valami mást kell a torta külsejére kennem, a tejszínes krém helyett, mert a jó idő, a tejszín és a formix együtt nem nagyon barátkoznak:)
Nagyon szép formája lett! Én a repedéseket sem látom, de jó, hogy leírtad a tapasztalataidat.
VálaszTörlés