2012. március 6., kedd

TORTAVERSENYEK EREDMÉNYEI


Amint az előző cikkben említettem idén nagy rábeszélések után, de neveztem két tortaversenyre.Az egyik a Webcuki verseny, ahol szakmai zsűri vizslatta és értékelte a tortákat. Ide olyan tortával kellett nevezni, amit még sehol sem publikáltam. Na ez eleve sok tortámat kizárta a nevezés lehetőségéből:( Szerencsére egy volt iskolatársam, aki Kecskeméten lakik, de lejött az édesanyjáékhoz a közelembe, szerette volna megkóstolni a tortámat. Kaptam instrukciókat, és én az összeset bele is zsúfoltam egy tortába!:) Nem a versenyre készült, arra most nem tudtam se időt, se pénzt még pluszba belefektetni, szóval ezt a tortámat küldtem be. Nagyon örültem volna egy oklevélnek is, de legnagyobb meglepetésemre, DIPLOMÁVAL díjazták a munkámat!!!!!!!!!!!!:) A drótos verzió jobban néz ki szerintem, de mivel én be akartam tartani a szabályokat (hülye voltam, mert simán elfogadták másnak is az ilyen megoldását....), így nem tettem bele nem ehető dolgot, és úgy fényképeztem le a versenyre.

A másik verseny a Tortadíszítés alapjain volt. Itt 3 kategória indult. Kedvenc torta, gyerektorta, és cukorvirággal díszített torta. Na itt megint béna voltam, mert nálam a cukorvirág kategóriába nem azok a virágok tartoznak, amit virágkiszúróval kiszúrnak burkolóanyagból, és ráragasztják a tortára. Jah, és a rózsa sem jelenti a cukorvirág kategóriát. NÁLAM. Na de kiderült,hogy itt ezek is simán mehettek volna. Tehát lett volna nekem is jócskán rózsás tortám, amit küldhettem volna, de mivel én azt hittem, a cukorvirág kategória a komolyabb virágtechnikai módszerrel készült virágok, én nem tartottam annak egyik virágomat sem. Sebaj, legközelebb tolakodóbb leszek, mindent küldök, legfeljebb visszaküldik, hogy nem jó:) Tanultam belőle!:)
Úgy volt, hogy zsűrizés által ki lesz választva egy-egy győztes, mind 3 kategóriából. A közönségszavazás pedig a facebook-on zajlott. Ott az volt kiírva eredeti szabály szerint, hogy csak 1 nyertes lesz, aki a legtöbb szavazatot begyűjti. Mikor láttam,hogy mások is javában kampányolnak, én sem voltam rest, és izzítottam az ismerőseimet. Aztán mikor láttam,hogy pár torta már dupla annyi ponttal rendelkezett, felhagytam a kampányolással. Azonban az utolsó napon kicsit sértette a hiúságomat, az egyik torta a gyerekkategóriában, hogy az vezet... Senki ne értsen félre, tök jópofa volt, meg egy tortába zsúfolva volt ott minden, na de azért annál az én Shrek-emet jobbnak tartottam.
 Ahogy azt az infót megosztottam,hogy ki vezet a gyerekkategóriában, megtáltosodtak a szavazataim, és reggeltől éjfélig begyűjtöttem még 300 lájkot. Így végeztem kb. 1023-al.
Az eredményhirdetések ma lettek volna, de előre hozta őket. Fokozatosan közölte Timi az eredményeket.
Az első eredmények a Közönségdíj kategóriában lettek. Menet közben változtatott a szabályokon, és úgy döntött, minden kategóriában lesz egy nyertes, mégpedig aki a kategóriáján belül a legtöbb lájkot kapta. Nézzétek!!!!!!!!A SHREK tortám nyerte meg a gyerekkategóriát!!!!!!!!!!! Itt sírtam örömömben, a legborzasztóbb az volt,hogy a gyerekek már aludtak, a párom meg már dolgozott, így nem tudtam osztozni az örömömben. Bár neten megtették sokan, gratuláltak, meg velem örültek sokan!:)
A zsűrizésnél nem kaptam díjat, de szerintem érdemes megnézni a tortákat, kik nyertek, ezért belinkelgetem nektek!:)
Kedvenc torta kategória
Gyerektorta kategória
Cukorvirággal díszített torták kategória

Szóval az első párhuzamban futó tortaversenyeim nagyon jól sikerültek, kaptam egy diplomát, és egy közönségdíjat is!:)

1 megjegyzés: