2012. április 9., hétfő

HÚSVÉT

Kedves olvasóim! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánnék nektek a blogomon keresztül!:)
Úgy gondoltam azokat a tortákat hozom, amik ide illenek.





Március 30-án volt Zalánom névnapja, és megsütöttem neki (én csak egy alkalomra vártam,hogy megsüthessem), egy nyuszi-tortát. Ezt tejszínes gesztenyésre ízesítettem, és este még kör alakja volt, reggel, mikor elment a suliba, kezdtem el átalakítani:)
A másik egy nyereménytorta. Még február 1-én sorsoltam ki, de a nyertes azt kérte, akkorra süssem már meg neki, mikor mindkét gyereke hazalátogat. Eddig váratott ez a dolog magára!:) Burkolt tortát terveztem, de mivel ragaszkodott a kinder bueno ízhez, így a burkolás elmaradt. A középső bárányka unidec+marcipánból van, a külső báránykáknak csak a feje marcipán, a teste már tejszínhab. A füvet is zöldre festett tejszínből,fűcsővel nyomtam rá.


A héten egyik barátnőmnek már készítettem 6 db nyuszikát, de a családomra is gondoltam, és idén nem hímestojást, nem csokinyuszit kapnak, hanem más ehető nyuszikát. Hajnal 2-kor végeztem velük:)
A prototípusnak volt foga is, de nekem már hajnalban sehogy sem sikerült a mini pici fogakat a helyükre illeszteni, szerintem már így is maradnak...Bár nálam sose lehet tudni........:)




2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges tortákat és figurákat csináltál megint - mint mindig!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a munkád vagyis a munkáid! szeretnék veled megismerkedni hogyan tudnánk kapcsolatot tartani? facebook od van? Kertész Moncsy néven vagyok fent jelölj be légyszíves!én is cukrász vagyok na de nem ilyen ügyes lenne pár kérdésem! válaszod előre köszönöm!szia

    VálaszTörlés