2011. január 31., hétfő

EZÜST MOTOR TORTA

Ezt a tortát majdnem egy hete készítettem. Nem volt egyszerű, szerintem nem a kedvenc tortáim közé fog tartozni!:)

Egy nagy gáztepsiben készítettem el a kakaós piskótát, és csak fél adag fekete erdő krémet kevertem ki.
A tepsiből két motorlap is kijött. Előtte én már kaptam egy képet a motorról, amit ugye tortában kellett életre keltenem. Az alapján én már rajzoltam egy sablont, és csak azt kellett körberajzolnom. A kerekeket pogácsaszaggatóval szúrtam ki. Azokat is, és a két piskótát is megtöltöttem. Majd az egészet lekentem kakaós tejszínnel. Így dermesztettem ki egy éjszakán át. Az átadás napján burkoltam le egyben a motor testet, amire egy átlós vonalat faragtak be csupán. A kerekeket is fehérrel burkoltam, majd véstem bele mintákat is. A motortestre még kellet egy réteg formix, a tankrésznél. Így lett domborúbb. Kisebb mélyedéseket, mintákat próbáltam bele készíteni. Aztán ecsettel festettem át az egész tortát. A lüszter festék, ami elvileg ezüst lenne, a fehéren egyáltalán nem mutatott. Így az alkohollal kikavart lüszter porfestékhez raktam fekete gélfestéket is, így lett ilyen a színe. A feketét simán kentem a kerékre, az ülés mögötti részre, a kormányt és a visszapillantó tükröt is, de azokat csak száradás után helyeztem a tortára. Piros lett az ülése.
Szóval elég pepecs munka volt, de a barátnőm azt mondta,hogy a fiának pont ilyen igaziból a motorja, (ami nem pontosan így van,mert az övén vannak matricák is....)szóval teszett nekik! És ízlett is, ami nem utolsó szempont!:)6 megjegyzés:

 1. Szerintem is nagyon jól megoldottad. Élethű lett nagyon. a jármű torták nekem is a rémálmaim.
  Az ezüst lüszter nekem sem vált be maximálisan, de te ügyesen megoldottat.........koppintottam az ötleted:)

  VálaszTörlés
 2. Hü ha ,ez nagyon jól sikerült ,szupeeeer:)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a kedves szavakat!:)

  VálaszTörlés
 4. Szerintem szép lett, én pénteken gyártok majd egy motort. Még nem tudom, milyen lesz! Az ezüst színű lüszter festékkel ugyanígy jártam én is. :)

  VálaszTörlés
 5. Anyatigris!
  Nagyon szép lett a motoros tortád.

  Szeretném megkérdezni, hogy a blogtalira sütött magos pogi receptet megtalálom valahol, mert annyira finom volt, el szeretném készíteni.
  Köszi előre is!

  VálaszTörlés
 6. Gesztenye!
  Az egy másik blogomba van, a sok közül, íme a link!:
  http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=26944&a_id=750360&h_id=104212

  VálaszTörlés