2010. szeptember 30., csütörtök

ALMATORTA FEKETE-ERDŐ MÓDRA

Bár úgy volt,hogy csak a mostani tortáim receptjét rakom fel, van másik két magazinom is, amiben szintén van pár receptem. Úgy gondoltam átrakom ide is, hátha segítség lehet 1-2 embernek!:)

Szóval:
Hozzávalók, egy 24 cm-es tortához:

Piskótához:
3 lapot sütünk, egybe írom a hozzávalókat, aki akarja süsse egybe és vágja 3 felé, vagy eleve 3-adolja az adagot és egyesével süsse:
* 6 tojássárgája
* 6 evőkanál víz
* 12 evőkanál cukor
* 10 evőkanál liszt
* 2 evőkanál kakaópor
* púpozott teáskanál sütőpor
* 1/2 cs. vaníliás cukor
* 6 tojásfehérje
* pici só

Krém:
* 750 g savanykás alma
* 90 g cukor
* 125 ml almalé
* 1/2 citrom héja
* 1 evőkanál étkezési keményítő
* 1 1/2 cs. vaníliás cukor
 * 6-8 dl tejszín



A tojássárgáját habosra keverem a cukrokkal, majd hozzáadom a vizet. Külön edényben kikeverem a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd ezt is belekeverem. Végül a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem, és óvatosan ezzel fellazítom a piskóta masszát. Tortaformában készre sütöm. (Az alját sütőpapírral kibélelem)
Az almát megpucoljuk, és utána gerezdekre vágjuk, majd az almalével felfőzzük, amibe cukrot és citromhéjat teszek.Étkezési keményítővel sűrítem be. A habot keményre verem.
Jöhet a torta összeállítása.
Az első piskóta lapra kenem az almás krémet. Rárakom a 2. piskóta lapot. Azt vastagon bekenem tejszínhabbal, majd mehet rá az utolsó piskóta is. Az egészet megkenem kívülről tejszínhabbal, és fel is díszítem vele.
Ennyi az egész!
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése