2011. január 22., szombat

BOROSHORDÓ 80. SZÜLETÉSNAPRA




Fázisképeket most nem tudtam csinálni....A tortáról annyit,hogy kakaós piskótával tejszínes csokoládékrém, csokiganázzsal befedve, és formixxal burkolva.

Leírom nagyjából az elkészítését.
Sütöttem összesen 4 db 23 átmérőjű 3 tojásos kakaós vizes piskótát, és 2 db 18 cm átmérőjű 2 tojásos kakaós vizes piskótát. A két 23 cm átmérőjű piskótára ráraktam a 18-ast, és egy kettő közötti  méretre levágtam.
Így 3 féle méretem lett, de mindegyikből 2-2 lap.
Két gúlát készítettem. A legnagyobb lapot alulra, rá a tejszínes csokikrém, a közepes piskóta, csokikrém, majd a kissebb piskóta. Ezután az egészet lekentem krémmel, az oldalára úgy,hogy sima legyen. Ezt ugye megismételtem még egyszer. Így hűtöttem ki.
Aztán másnap csokiganázzsal lekentem egyiknek csak az oldalát, a másiknak az oldalát és a tetejét is. Hagytam,hogy megdermedjen. Aztán aminek a tetejét nem kentem át, abba 4 oszlopot szúrtam le, és megfordítottam, fejjel lefelé, és tortaüvegre tettem. Az így kapott tetejét kentem le a csokiganázzsal. Közben 24 cm átmérőjű formixkört dermesztettem ki. Ezt tettem a csokis tetőre. Majd a nem megfordított gúlát óvatosan ráhelyeztem a fordítottra. A kettő közötti rést is átkentem oldalról csokiganázzsal. Ezután kikevertem barna formixot, kinyújtottam, és méretre vágtam a deszkákat. Az erezetet úgy készítettem,hogyapró mintákat véstem bele, és kakaóport ecset segítségével átkentem rajta. A másik oldalát vízzel átkentem, és így szépen oda is tapadt a csokiganázsra.
A szőlőfürtnek a golyókat, és a levelet és a kacsot előre készítettem el, hogy ki tudjon "száradni", azaz picit megkeményedjen. Ezeket is vízzel rögzítettem.
Kb. ennyit a torta készítésről.....

9 megjegyzés:

  1. Hűha! Ez jó nehéz feladat lehetett, de szépen megoldottad. Kiváncsi leszek nagyon a fázisfotókra is.

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán igen . ez a tortád is nagyon szép lett. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  3. Ismételten szép lett! Ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés
  4. Van egy meglepim számodra ,nézz be hozzám kérlek:)

    VálaszTörlés
  5. Kérlek nézz át hozzám, kaptál valamit!?

    VálaszTörlés
  6. Néz be hozzám kérlek:
    http://marykonyha.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  7. Kérlek hozzám is nézz be!
    van egy meglepim számodra:-)

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyon szuper...igazán élethű..:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Anikó!
    Nekem is tetszett még aznap, de másnaptól már csak a hibákat látom benne:D

    VálaszTörlés