2011. január 8., szombat

CSAJOS-EMELETES

Ez az első bejegyzésem idén.
Imádtam ezt a tortát készíteni!!!!!!!!!

Alul 27 cm-es formába, felül pedig 18 cm-es fomában sült torta van.
Az alsó torta:
8 tojásból vizes piskóta. Tejszínes vaníliakrémmel töltve.
A felső 4 tojásból piskóta. Tejszínes eperkrémmel töltve. Ez az eperkrém egy újítás volt, de szerintem nem ilyen zselatinnal írták a 25 g-ot, mint ami nekem van,mert baromi kemény lett. Szóval ízre fini, de nem is baj,hogy keményebb lett, mert így legalább nem esett össze a burkolás miatt.
Csajos tortát szerettek volna, rózsákkal. Két színnel, rózsaszín legyen benne.....
Mivel 14 éves a leányzó, így gondoltam, hogy oké,hogy nőcis, de legyen még egy kicsit bohókás is.
Pixie-nél oly sokszor vissszaköszön ez a függőleges csíkozás, szerettem volna én is kipróbálni. A színek azért így lettek,mert követtem az ízt. Szóval a vaníliához a fehér, az eperhez a rózsaszín.



A burkolás egyre jobban megy, nem tökéletes, de érzem,hogy minél többediket készítem, annál ügyesebb vagyok, és ez nagyon jó érzés! Lehet nevetni, de mikor egy-egy dolgot sikerül az embernek nem elbénáznia...szóval apró örömök az életben.....:D
Picit repedt a formix, mivel jól alá kukoricakeményítőztem, miközben nyújtottam az asztalon. Az volt a baj,hogy bár el tudtam volna tüntetni, de minél többször nyúltam hozzá kézzel, annál csúnyább lett. Nagyon hiányoltam a marcipánsimítót, most nagy hasznát vettem volna, sürgősen be kell szereznem!!!!!
Tanulság ebből a tortából: vaciláltam,hogy a tartóoszlopokon kívül, rakja-e valami tálcát a torta alá. Nem tettem. És megsüllyedt az alsó közepe. Papírtálcát nem szerettem volna egy torta közepébe rakni, arra meg nem volt időm,hogy egy formix-kört vágja, és kidermessze keményre. De valamit kell máskor, mert ez így nem jó. Bárkitől elfogadnék tanácsot ez ügyben!!!!!!

Sajnos a képek nem adják át az igazi színt, nem volt ennyire pirosba hajló a rózsaszín!

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon kedves fiatalos torta lett!:)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörüen burkoltad ,nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy!

    Gyönyörű lett igazán csajos:-)

    VálaszTörlés
  4. Ezt én is elfogadnám ám! :-)
    Megnéztem az adatlapodat és úgy tűnik, nagyon nem lakunk egymástól messze!
    Te hol szerzed be a Formix-et???
    Apumnak lesz egy nagyon kerek szülinapja 2 hét múlva és nagyon töröm a fejem, hogy mit kellene csinálnom. Szeretnék egy 2 emeletes tortát (mert azért leszünk vagy 20-an) és szépen bevonni. Eddig azután koslattam, hogy hogyan tudok házilag gyártani bevonót, de olyan dolgok kellenek hozzá, amikről még nem is hallottam. Szóval asszem, egyszerűbb, ha készen megveszem... Tescóban van??? És több színű van, vagy ételfesték kell? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de még sose csináltam ilyesmit. :-)

    Üdv: BogyóAnyu

    Ja, és köszi a díjat! Majd kiteszem, csak keresnem kell rá időt! :-)

    VálaszTörlés