2011. május 8., vasárnap

NARANCSOS-CSOKIS TORTA

Ezt itthon sütöttem, csak úgy, a családnak, és sajna amit magunknak sütök, azt valahogy sosem sikerül szépre feldíszítenem. Eredetileg narancsokkal szerettem volna kirakni, de annyira nem jó minőségű narancs volt már,hogy inkább nem csúfítottam el vele. Azt hiszem ez a torta egy téli torta kell hogy legyen, amikor a narancs, az narancs:)

Recept, a következő. Vizes piskóta 6 tojásból, méghozzá kakaós. A krém pedig:
Egyben megfőzök egy vaníliás pudingot, ami ugye 4dkg por, ezt 4 dl tejjel főzöm fel és 4 púpozott evőkanál cukorral. Ezt a krémet, ha kihűlt, kettéveszem.
Felverek 4 dl tejszínt, és ezt is kettéveszem.
Az egyik felébe narancslevet és egy fél narancs reszelt héját reszelem bele és esetleg egy kevés narancs ízű boleroport teszek, és ugye akkor így összekeverem a tejszínt a krémmel.
A másik pudingos krémhez a maradék tejszínt és egy kis kakaóport teszek. Azért kóstolom, ne legyen keserű!Azért nem írok mennyiséget,mert nekem most is 3 féle kakaóporom van itthon és mindegyik más minőség.............
Szóval a töltés.
A piskótakarikát kettévágjuk.Az egyiket letesszük és rákenjük a kakaós tejszínes krémet, majd megy rá a másik lap. A legjobb, ha ezt karikába töltjük, de akinek a kapcsos van, az ugye alacsony, érdemes megmagasítani otthoni trükkökkel. A tetejére kerül a narancsos krém. Erre mehetnek narancsszeletek, akár még zselé is. Picit hűtőben összedermesztjük, majd kivágjuk a karikából. Oldalát vagy sima tejszínnel, vagy kakaós tejszínnel felhúzzuk. Akár csokis tortadarával is bepanírozhatjuk. Ez már csak fantázia kérdése. Én narancssárgára színezett tejszínnel díszítettem a tetejét. Finom torta!

4 megjegyzés:

  1. Attól még nagyon jó a díszítés, amiért nem narancs van rajta, szerintem! Az íze pedig , biztosan nagyon finom!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!:) Először féltem tőle, de tényleg megy a narancshoz a csokis íz! Egyébként meg felvágva a szelet nagyon mutatós!!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett,narancs nélkül is:-)
    Én is szoktam sütni narancsos-csokis tortát,bár más a receptem.Az íze gyermekkorunk csokijához hasonlít legjobban a Bohóc szelethez,így ezt a nevet adtam neki.Érdemes kipróbálni:-)

    VálaszTörlés
  4. Nekem nagyon tetszik és gondolom az íze sem volt különb. :) Én eddig a csokit sohasem variáltam semmivel,de ez a kombináció elnyerte a tetszésemet.Szerintem ki lesz próbálva :) Köszi

    VálaszTörlés