2011. július 1., péntek

JÓGÁS 40-ES

Még mindig betegeskedtem, amikor felhívott a jógaoktatóm férje, hogy meglepetésbulit szervez a párjának, a 40. szülinapjára.
Több jógacsoportja is van, nem csak mi, itt a faluban, hanem városon is tart jógaórákat. Péntekenként 18-20 óráig. Ezt a napot kellett meglovagolni,hogy pont aznap volt a szülinapja. A tortát persze azt szerették volna, ha én sütöm meg :) Azért persze megkérdeztem,hogy elképzelések vannak-e?! Annyit mondott a férj, hogy egy nagy tepsinyi 4-es, megy egy nagy tepsinyi 0-át süssek! :D Díszítésre meg azt gondoltuk ki az egyik jógás csajjal,hogy fehér alap, az amúgy kivágandó részeket fekete unideccel jelölöm,majd a fehér részekre pálcikaembereket rajzolok, jógapózban. Ugyanis minden óra után megkapjuk a feladatsort, amit elvégeztünk, és magyarázatként,hogy melyik gyakorlat melyik volt, pálcikaemberekkel ábrázolja a jógapózt. Szóval ez olyan rá jellemző lett volna.:)
Azt tudom,hogy délelőtt nem voltam itthon, dél körül, meg annyira rosszul lettem,hogy le kellett feküdnöm aludni. Aztán kezdtem hozzá a burkolásnak, de mondanom se kell,hogy nem lett fekete a fekete, csak sötétszürke. Nyilván, ha még egy órát rászánok, lett volna feketém, de annyira nem volt türelmem hozzá,hogy csak na. Meg nem csak szédültem, görcsöltem is. Újabb ötlet, akkor lesz majd ráfestéssel fekete. Csakhogy, már nem akartam géllel festeni, hanem maradt ugye felhígított por festékem, azzal festettem. Már megbántam. Nagyon látszanak az ecsetvonások..... Így az maradt,hogy két jóga szimbólumot kihagytam fehéren, és csak a többi részt festettem be feketére. Gondoltam túl snassz lenne fekete-fehéren, ezért bordó szegélyt is tettem a torta szélére. Amit megmondom őszintén úgy készítettem, hogy a kisült piskótákhoz mérve rajzoltam papírból sablont, azzal körbevágtam a piskótát, és pici rászámolással ugyanígy kartonból is kivágtam a számokat. Mivel óriásiak voltak, így tudtam csak kartonsablonon mozgatni, és tárolni a hűtőben. A legnagybb problémát az okozta,hogy mire rakjam így egybe a kettőt????? A párom ilyenkor olyan okos dolgokat tud kitalálni, amikor én már szó szerint pánikolok, na de ő délutános volt. Így is meg kellett kérnem a nagymamámat, hogy jöjjön át, vigyázzon a gyerekekre, hogy elmehessek erre a kis összejövetelre. Már az oviba sem tudtam elmenni a fiúkért, annyira csúszásban voltam....(nagymamám ment el értük)
Aztán gondolkoztam,hogy anno pont a nagymamámnak volt még ilyen nagy 70-es tortája, és neki a gyúródeszkára tettem a tortát. Na, előkaptam a gyúródeszkát, becsomagoltam fehér papírral, majd mehetett rá a két számtorta.
A 4-es volt tejszínes csokoládés, a 0-ás meg tejszínes eper. Na annak is külön története van. Szerdán még vizsgálton voltam, és szóltam anyósomnak,hogy reggel menjen el a piacra eperért, mégis friss legyen, amit a tortába rakok. Mondanom se kell, hogy a család ette meg, mert mire hazaértem vele is szét volt trancsírozódva, pedig tálcás eper volt.........
Így teló a jógás társamnak,hogy most akkor fagyasztósat tegyek bele, mikor eperszezon van????
Mondta,hogy egyik ismerőse piacos, de csak 2 faluval odébb, mint mi lakunk, tudja elküldeni. Jó, hívom másik jógás barátnőmet, ő 1 faluval árébb dolgozott a kérdéses napon. Na ő ment kocsival át még egy falunyit,hogy délutánra nekem elhozhassa a gyönyörű epret! 1 kg-nyi ment bele a 0-sba! De úgy,hogy daraboltam a krémbe még eperdarabokat is, pluszba, kenésnél.
A jógaoktatóm, mit sem sejtve ment jógaórát tartani, és iszonyatosan meg volt lepődve, hogy egy csomóan ott vártuk, lufikkal, megterített asztalokkal, énekelve neki a Boldog Szülinapot!:) A tortákon tüzijáték volt, emiatt (mivel befulladok tőle) nem én adtam át, de szerintem el sem bírtam volna hosszútávon......:D
Mindkét tortámat megkóstoltam én is, és általában nem szoktam dicsérni magam, de nagyon finom volt mindkettő, nem is nagyon tudott mit hazavinni belőle az ünnepelt!:)

2 megjegyzés:

  1. Fájdalom ide-vagy oda, ezt szuperul összehoztad.
    nagyon jót tett neki a bordó lábazat!!!

    Ezek után milyen szupereket alkotsz, ha majd nem lesznek görcseid már? :)))

    VálaszTörlés