2011. szeptember 22., csütörtök

ESZTERHÁZY TÉGLALAPBAN

Barátnőmék névnapoztak, és imádja az Eszterházyt. Azt kérte,hogy egy tepsinyit süssek meg és ne nagyon díszítgessem,  mert sütiként eszik. Azért a tetején a díszítést szerettem volna megcsinálni. Sajnos a suliban tanultak szerint, (miként fondant-t, kell megolvasztani, és azt ráfoylatni a tetejére, nem tudtam kivitelezni), mert a legkisebb kiszerelésben is csak 15 kg-os vödörben volt fondant. Még ha elállna évekig, de pár hónap múlva a kukában landolt volna. Farkas Vilmos ajánlotta,hogy készítsek otthon fondánt, hogy én táblára öntve mozgatással hűtsem le fehéredésig....Nem voltam elég "tökös", hogy bevállaljam (pedig egyszer muszáj leszek). Így glazúrral kentem le a tetejét, és arra spineltem rá az olvasztott csokoládét, és cukrászkodáshoz félretett hústűvel húztam bele a mintát. az oldalát csak felhúztam tejszínhabbal, és a tetején is csak körbe díszítettem. Amúgy a belseje is a tejszínes verzió volt.
Jah, és ez is a homályos fényképezés áldozata lett........:(

2 megjegyzés:

  1. Kedves Anyatigris!
    Ahonnan én az unidec-et rendelem,van az eszterházyhoz való fondant egy kg-os kiszerelésben is!
    Ha gondolod adok elérhetőséget!
    Egyébként így is nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  2. De aranyos vagy!:) Én is tegnap fedeztem fel a honlapjukon az 1 kg-os kiszerelést. Ha rendelek újra unidecet, megpróbálom azt is....Köszi még egyszer!:)

    VálaszTörlés