2010. december 14., kedd

ZSÚRTORTA

Röpke gyorsan összedobott szombat délutáni csemege....:)

Ahogy az Eszterházy tortát elvitték ugye a barátnőm szülinapjára, a fiúk felhördültek,hogy milyen finom lehetett és hogy ők nem is ehettek belőle:(
Na, gyorsan kisütöttem egy 24 cm-es formájú tortaformában 3 tojásos piskótát.
Közben elkészítettem 1/4 krémet az Eszterházy tortásat, és még elővettem a megmaradt felvert tejszínt. Mindig többet verek fel a díszítéshez, mert kellemetlen, ha közben fogy el, és ha nem sikerül ugyanolyan állagra felverni az utánpótlást, akkor az nem szépen mutat....
Még szinte lancsos volt a piskóta, mikor kettévágtam, majd függőlegesen is, így 4 db félköröm lett. Szépen betöltöttem, úgy, hogy még a tetejére is maradjon. Az oldala nem számít most. A betöltött "féltortát"  2 db negyed tortává varázsoltam. Az egyik negyed másképp fordítottam be, de hozzátapasztottam a másikhoz, így lett a levél forma. Ilyet még csak láttam a gyakorlaton, de még nem csináltam, és muszáj volt kipróbálnom!:)
Pont ennél a fázisnál tartottam, mikor hazajött párom, és közölte velem,hogy pár perc, és itt vannak a nővéréék, jönnek a mikulás csomaggal.... Na, mondom legaláb lesz mivel megkínálni őket!:)
Gyorsan felhúztam az oldalát tejszínhabbal, felül is azzal díszítettem, majd fél diószemeket raktam rá, és olvasztott csokival spinoltam meg a tetejét. Szerintem ahhoz képest, hogy csak összedobtam, mennyei finom volt!:)

1 megjegyzés: