2011. június 27., hétfő

HALACSKÁS TORTA

Ennek a tortának több pikantériája is van. Pont az első sikeres gyakorlati szintvizsgám után csörgött a telefon, hogy jó lenne, ha készítenék egy halas tortát. A másik, amit meg kell említeni erről a tortáról,hogy tejmentes. A 3. dolog, hogy a saját unokatesóm 2. szülinapjára vitték!!!!!!!!!!!!!!!! Furcsa volt, hisz a kis krapekot nem is ismerem, vagy 2x láttam élőben, de nem tartjuk a kapcsolatot a nagybátyámmal, így ugye nem is köszöntgetjük nagyon egymást. De ilyen a sors, én sütöttem az uncsitesóm tortáját is:)
Receptet azért nem írok mert már nem tudom pontosan az arányokat. Azt tudom,hogy szójatejjel és cukorral főztem fel tejmentes puncspudingot, majd liga margarinnal kevertem ki, és tán még rumaromát is tettem hozzá.
Maga az elkészítést innen próbáltam ellesni, na persze kanyarba nem sikerült NEMO-ra a torta, inkább egy elfuserált bohóchal lett!:D
Az oldalsó uszonyait ki kellett volna szárítani, időben, de baromi meleg volt, és csak lekonyult, az ismimék meg már mentek volna köszönteni.....Szóval párom gyors ötlete az volt,hogy kartonpapír, leburkolva, és azt szúrni bele a tortába két oldalt. Bevált. Az egyiket próbáltam kacskára............Nem szeretem az ilyen nem ehető dolgokat a tortában, de ez most kényszermegoldás volt............:S
A pofiját is eléggé elrontottam, az istennek sem akart a mesefigurára hasonlítani. De a kisfiúnak állítólag nagyon tetszett, és az ízre sem volt panasz!

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jó lett!! :)

    VálaszTörlés
  2. Semmi gond vele szerintem is szép! Tibor fiam aki nagy Walt Disney kedvelő szinte minden meséjére vevő ( 20 évesen is) jött nézni és mondta, hogy szép a Nemo torta! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem teljesen olyan mint a mesében,semmi kivetni valót nem találok benne.És még nagyon aranyos a pofija is:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon édes pofija lett ennek a halacskának, aki igenis NÉMÓ!!!
    Ne tessék magadat leértékelni.

    VálaszTörlés