2011. június 12., vasárnap

PICI JUCI SZÜLINAPJÁRA

Sajnos még mindig nem vagyok jól, és még az orvosok sem tudják mi bajom, szinte folyton görcsölök. Pont akkor is így voltam, mikor Pici Juci férje beavatott a kis tervükbe. Meglepetést szeretnének a szintén "tortabolond" bloggernek szülinapjára, és szeretnék, ha én sütném neki a tortát. Nagyon nem voltam olyan állapotban, hogy örültem volna, hogy tortázhatok, de pont nekik mondtam volna nemet????????
Néha sírva, néha félbe-félbe hagyva, de megszületett. Én nem vagyok külsőre megelégedve vele, rengeteg hibát látok, és megmondom őszintén, Jucinak sokkal, de sokkal szebbet szerettem volna!
Láttam,hogy elég sokszor használja a lila színt, így egyből tudtam, annak vissza kell köszönnie. Próbáltam finom és elegáns, visszafogott tortát kreálni.
Belül tejszínes mogyorós ízű volt, amit mogyorós piskóták közé töltöttem.

A meglepetés sikerült, ahogy hallottam, ügyesen megszervezte a családja!:)

5 megjegyzés:

  1. A torta nagyon szép! Mielőbbi gyógyulást neked!!!

    VálaszTörlés
  2. Drága Brigim, ezt a bejegyzést én eddig miért nem láttam vajon??

    Nos, a torta külseje teljesen elvarázsolt, igazán eltalálta a stílusomat Brigi (húú, van nekem olyanom egyáltalán?), igazán hálás vagyok érte, hgoy ennyire rossz állapotában is elvállalta.

    A családom pedig egy gyöngyszem, soha ilyen szépséges születésnapom nem volt, mint ez.
    És ehhez Brigi is hozzátett nem keveset. Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Anyatigris!
    Ez gyönyörű és pont ilyesmit keresek Anna napra, mivel a lányom és anyukám is Anna. Neki szeretnék állni egy ilyen tortának, csak a külső rész elkészítését nem tudom. fondanttal készítetted és hogy lett ilyen gyönyörű?A két színből hogyan alakítottad ki ezt a feles formát?
    Picijuci Neked boldog szülinapot, jó is annak, akinek ilyen bartja van.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kolozsgabi!
    Unidec a burkolóanyag, nem fondant.
    A két színt én rátéttel oldottam meg, először leburkoltam az egész tortát fehérrel, aztán ahol vékonyabbnak láttam a burkolóanyagot, arra az oldalra elkezdtem a lila burkolást, persze pici vízzel átkentem,hogy tapadjanak egymásra, és a burkolás felénél elvágtam szikével, ilyen hullámosra.
    Persze, ha lett volna időm, türelmem, és normális koncentráló képességem, már nem duplán oldanám meg, hanem felesben. Biztos nehezebb úgy, de az esetleges illesztési hibákat úgyis eltakarta volna a sok kis virág............

    VálaszTörlés