2011. augusztus 30., kedd

BETYÁRBECSÜLET

Van egy kedves hölgyike a falunkban, egy csupa szív szeretet nő. Mindig a háza előtt megyünk el, mikor viszem a fiúkat az oviba. Mindig dicséri a srácaimat is, milyen szépek. Meg mióta van facebook, azóta a tortáimnak is nagy "csodálója". Addig-addig kérlelt, hogy süssek neki, azaz a fiának egy gitár tortát, hogy belementem. Először úgy volt,hogy a gyakorlati szintvizsgám hetének vasárnapjára kell, és akusztikus gitár. A végén persze az lett belőle, hogy áttolták másik hét végére, szombatra (nekem pont suli), és inkább valami elektromos legyen, ne akusztikus.
Szóval ez azt jelentette, hogy nekem a piskótát le kellett sütnöm még előre (persze a szülinapos mizéria közepén, és amikor egyedül voltam egész héten a cukiban), és a szülinapi buli után, éjszak töltöttem be. Hét elején készítettem új sablont,mert már volt egy elektromos gitár sablonom, de nem akartam megint ugyanolyat csinálni, más formát álmodtam meg. Ez a gitár is két részletben tevődött össze. A teste, és a nyaka.
Egész héten alig aludtam pár órákat éjszaka, és szombat hajnalra annyira ki voltam már purcanva, hogy egyszerűen mikor hajnal 1-kor feküdtem le, képtelen voltam rá két óra múlva már fölkelni. Márpedig úgy kellett volna, hogy elérjem a buszomat, ami 7-kor már indult. Szóval töredelmesen bevallom, nem mentem el aznap suliba. Betyárbecsület is van a világon, ha megígértem a tortát, akkor azt meg is fogom csinálni. Max. így nem jutottam el a suliba:(
Kora reggel keltem, de mégsem hajnali 3-kor. Elkészítettem a torta burkolását, díszítését, de szerintem nagyon látszik a munkámon a fáradtság.....egy csomó minden utólag jutott eszünkbe, és vettük le, korrigáltuk, stb....
A töltelék egyébként feketeerdő volt.
A burkolást úgy kezdtem,hogy először is összeillesztettem a nyakat a testtel. A nyakat burkoltam be először, szürkével, majd aztán a testet zölddel. Ezekkel is előre készültem a hét közepén, mármint a színbegyúrásokkal. A test közepére került fehér unidecből a folt. A nyakat lekentem ezüst lüszterfestékkel. Aztán jöttek a húrok, mire rájöttem, hogy a húrokat valamire rá kellene fogni, mármint alatta vannak azok a csíkok, amiket én persze elfelejtettem. Húrok le, kezdjük előlről. Nem volt egyszerű, de megoldottam valahogy. A gitár "fejrészén" már muszáj voltam egy rögzítő csíkot tenni, hogy a húrok ne gabalyodjanak össze, és megálljanak egyenesen. A húrok még mindig cérnából vannak, ezen még fejlesztenem kell, hogy ehető legyen minden része a tortának!;)
A párom készített már az első gitárnál egy fa rétegelt lemezből "tálcát", azt ilyenkor bevonom fehér papírral, és arra tesszük rá. Ilyenkor már a tárolása elég macera, mivel nem fér be a hűtőbe......
Nagyon örült a hölgyike, teljesen, mint egy gyerek, olyan örömreakciói voltak! Na, akkor abban a percben egy pillanatig sem bántam, hogy nem az iskolába mentem, hanem nekik készítettem a tortát.
A párom pedig még meglepetést is szervezett, ha már így alakult a napunk........Megbeszélte a szüleivel, hogy hagy maradjanak ott a fiaink, ő pedig elvitt engem étterembe megebédeltetni! Ugyanis júli.16-án volt 10 éve, hogy megkérte a kezemet! Méltón meg is ünnepeltük!;)
A betyárbecsületem pedig megmaradt!;)

1 megjegyzés: