2010. december 21., kedd

Dobostorta, újabb próbálkozás...

Egyszerűen ez a torta kifog rajtam, nem lesz olyan sosem,a milyennek szeretném..Na, de majd egyszer, csak sikerül:)

A recept, ahogy most készítettem:
9 tojásból vizes piskóta, és ebből sütöttem 6 lapot.
A krém pedig:
* 80 g vaníliás pudingpor
* 120 g cukor
* 8 dl tej
* 250 g margarin
* 28 g kakaópor

Tetejére: 15-20 dkg cukor

A krémhez megfőztem a pudingot, majd mikor kihűlt, habosra kevert margarinhoz adtam, és kakaóport szórtam rá, ezt kevertem ki.
Csak 5 lapot töltöttem be, úgy, hogy olyan vastagon kentem a krémet, amilyen vastag a  piskóta, és vontam be kívülről is krémmel.
A 6-ra pedig doboscukrot olvasztottam...........Ez lett belőle....

Szerintem meg most túl magas lett és túl vastagok a lapok.....

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    A desszert.eu kitűnő dobos torta recept van. Én pont most készítettem el, életemben először.
    Holnap felteszem én is a blogomra.

    VálaszTörlés
  2. Hát lehet, hogy a teteje nem lett tökéletes, de az alja teljesen korrekt, és tuti, hogy finom is. Nekem kifejezetten tetszik, ha magas. :)

    VálaszTörlés
  3. Vali, ott több recept is szerepel, melyikre gondolsz?
    Írd majd le, milyen lett!:)

    Pixie Pie!
    Azért ilyen gáz a teteje, mert az oktató, aki az elméletet tanítja javasolta,hogy negyedeljük fel a piskótát, és egyszerre csak egy negyedet öntsünk le cukorral. Aztán azt jelöljük be, majd rácsapással vágjuk le.
    Csakhogy én közben két helyen is megégettem magam, így inkább hagytam, hagy csorogjon inkább le a piskótáról...
    Na, ha ketten lettünk volna a párommal, megpróbálkoztam volna ez egybe leöntömmel, é s egymás keze alá dolgozhattunk volna.
    Sehogy sem jó...eddig:D

    VálaszTörlés