2011. december 29., csütörtök

GYÜMÖLCSJOGHURT TORTA

Hozzávalók (16 szeletes tortához):
  •  3-4  tojásból vizespiskóta
  • 1 nagy doboz (4-5 dl-es) gyümölcsjoghurt
  • 2-3 dl tejszín, felverve, ebbe csorgatva közben:
  • 20 g étkezési zselatin (ami 1,5 dl vízben fel lett oldva)
  • Mehet még bele a joghurt gyümölcsízével egyező gyümölcs, vagy aroma, de kóstolás fontos, lehet semmi nem kell már belel!:)
Elkészítés:
Pofon egyszerű! Kisütöm a piskótát, amit miután kihűtöttem nem vagdosom fel, hanem egyben visszarakom a tortaformába.Megmagasítom a formát, és a kikevert krémemet rákenem, jó vastagon.
Majd dermesztem. Ezután körbevágom a forma oldalát,és leveszem a keretet.Ízlés szerint díszíthető.
A krém: A zselatint feloldom vízben, és a félig felvert tejszínhez csorgatom, miközben folyamatosan verem, keményedésig. Egy nagy tálban összekeverem a joghurtot a zselatinos tejszínhez. Ízlés szerint tovább ízesítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése