Hozzávalók: (16 szeletes tortához)
40 g vaníliás pudingpor
(Dr.Oetker)
4 dl tej
4 púpozott evőkanál cukor
100 g kókuszreszelék
1 dl vízben feloldott 10 g
zselatin (burkolt torta esetén csak!)
4 dl tejszín
A vaníliás pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre
keverek. A többi tejet felforralom, és mikor eléri a forráspontot, folyamatos
kevergetés közben belefolyatom a cukros pudingport. Sűrűsödésig keverem. A keverést utána egy keverőtálba folytatom, ahová
habkártyával kiszedem a megfőzött pudingot. Egészen kihűlésig kavarom,
habverővel, így nem lesz csomós, se bebőrösödni nem fog. Belekeverem a
kókuszreszeléket is, majd felvert tejszínnel lazítom. Ha burkolt lesz a torta,
akkor a tejszínbe 1 dl vízben feloldott zselatint csurgatok.
Képről még szót. Kedves jógáról ismert barátosném kért meg,
hogy a fiának süssem meg ezt a tortát. Sajnos még akkor nem jutottam hozzá
fekete marcipánhoz, így fekete ételfesték port oldottam fel alkoholba, és azt
gyúrtam, jó sokat unidecbe, de nem vagyok megelégedve vele, mert nekem nem elég
fekete, inkább sötét szürkének mondanám. Fehér felirat kellett rá, amit kiszúróformák
hiányában glazúrral oldottam meg, a fonásminta kinyomó csövemet használva,
úgy,hogy a recés felét lefelé fordítottam.
A piros szív végül a képen láthatótól nagyobb lett, levetette velem és
nagyobbat rakatott fel! :) Az is unidec. Az alját golyócskákkal zártam le, méghozzá a 3 tortán szereplő színt váltogattam.
Kakaós
piskóta közé töltöttem kókuszkrémet, pont ezért is a kókuszkrém publikálásához
teszem fel. No,meg azért is,mert a képeknél ez jön sorrendben!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése