- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 30 g vaníliás cukor
- 100 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 15 g étkezési zselatin feloldva 1 dl vízben
- 3 dl tejszín (növényi)
A túróhoz hozzákeverem a vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját, majd belefacsarom a levét is. Jól kikavarom villával,hogy minél kevésbé legyen darabos a túró. Át is passzírozhatnám, de én direkt nem akarom:) Szóval a zselatint a vízben pici melegítés hatására feloldom, majd hűlés után a már majdnem teljesesn felvert tejszínhez csorgatom, miközben verem tovább. Ha kemény habot kapok, akkor hozzászedem a krémemhez, és óvatos mozdulatokkal egybeforgatom a két krémet. Picit hűtúbe teszem,hogy hasson a zselatin. Kb. 1/4 óra elég is. Aztán 5 felé osztom a krémet. A 2/5-öd részét rákenem az alsó piskótalapra, a másik kétötöd részét a másikra, és a maradékkal pedig lekenem a tortát kívülről is. Dermedés után pedig tejszínnel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése