2011. december 7., szerda

TEJSZÍNES GESZTENYEKRÉM


Hozzávalók (16 szeletes tortához elegendő adaggal számolva):
  •  2 dl tej
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 2 púpozott evőkanál cukor
  • 5 cl rum
  • 20 g vaníliás cukor
  • 250 g gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
Burkolt torta esetén:
  • 10 g Dr. Oetker étkezési zselatin
  • 1 dl víz
·         Ezt lefoldani és a tejszínhez keverni. Így lesz annyi tartása, hogy nem folyik ki a burkolat súlya miatt…

„Sárgakrémet” készítek vaníliás pudingból tejjel és cukorral. Mikor kész, akkor mehet bele a vaníliás cukor is. Folyamatos keverés mellett hűtöm ki, így se bebőrösödni, se csomósodni nem fog. Hozzákeverem a gesztenyemasszát is, amit előtte krumplinyomóval áttörtem, majd a rumot is. (Esetleg rumaromát). Felvert tejszínnel lazítom.



Ezt a cikket máris berakom a krémek címszó alá. A tortáról pár szót. Ma 10:30-kor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha meglepném a barátnőmet egy tortával. Ma védte meg a diplomáját (ez már a 3.neki!!!!!!!), na és nem mellékesen ma ünneplik a férjével a házassági évfordulójukat. Fel is hívtam a párját, hogy mit szólna, ha sütnék egy szívtortát ez alkalomból. Támogatta az ötletemet!:) Szóval gyors piskótasütés, krémkeverés. Gesztenyés krémet kapott a torta, mert az a barátnőm kedvence. Piskótaszellőztetés, hűljél már gyorsabban szlogen mondogatása....:D:D:D
 Most készítettem először díszítéshez gesztenyeszíveket, hát hagynak kivetnivalót maguk után. De hipp-hopp csinálva nem is olyan rossz:)
A barátnőm meglepettségében nem győzte mondogatni, hogy: "-Hát de, ezt most miért? Meg hát de ez most komoly? Tényleg nekünk? "
Na, tudjátok ezekért a pillanatokért érdemes tortázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

1 megjegyzés: