2011. december 15., csütörtök

TEJSZÍNES CSOKOLÁDÉKRÉM 1.

Többfélét szoktam készíteni, de mindig tejszíneset:)
1. verzió:
Hozzávalók 16 szeletes tortához:
* 6 dl növényi tejszín
* 200 g minőségi étcsokoládé
* ízlés szerint porcukor

Tök egyszerű. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét. Egy nagy magasfalú tálba öntöm a tejszínt, és habbá verem. Közben pedig csurgatom bele az olvasztott csokit, miközben folyamatosan, lassú fokozaton verem tovább a habot, és kanalanként rakom hozzá a porcukrot. Közben kóstolás:) Ki édesebben, ki keserűbben szereti a csokikrémet:) Én megmondom őszintén, nem vagyok a túl édes híve.....


A tortáról pár szó. 30 cm-es átmérőjű tortaformában sütöttem a piskótát. Elvileg 6 tojásos vizes piskótát akartam, de mivel csokoládé torta volt, ezért 1 tojással többet raktam bele, így 7 tojásos kakaós lett.:) Először hosszában,majd keresztben is kettévágtam a piskótát. Így lett 4 félkör formám. De tudjátok mit? Belinkelem a készítését egy másik cikkemből:levélforma torta készítése.
Itt a külsejét vékonyan vajkrémmel kentem le, majd burkoltam. Narancs és fehér unidecet márványoztam össze,és azzal burkoltam. Nem igazán voltam megelégedve az akkori unidec-rendelésemmel, nem volt jó minőségű, esztétikai szempontból. Ezért gondolkodnom kellett,hogy a nem szépen lehengerelt darabos részeket hogy próbálom eltüntetni. Így kerültek rá az oldalára és a tetejére is a virágok, amikbe cukorgyöngyök kerültek. A tetejére rózsákat gyártottam, aminek a közepébe szintén tettem cukorgyöngyöt. Alul pedig kagylóformás lenyomatokat készítettem az "unidec-hurkába". Hát ennyi:)



1 megjegyzés: