Nem is a külseje a lényeg, hanem a belseje, mert ennek a krémnek a receptjét még nem írtam le nektek.
Amúgy egy keverőpultról próbáltam kivitelezni a külsejét. Ezúttal már eleve fekete marcipánt vettem, nem kínlódok én már a fekete gyúrással!!!Nem szeretnél idő előtt diliházba kerülni miatta:D
A töltelék pedig tejszínes meggyes-csoki volt, és most csak a 16 szeletre elegendőt írnám le, nem a 3x-os adagot:)
Hozzávalók:
- 45 g csokipuding
- 4 púpozott evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 3/4 ü.csokiaroma
- 1/3-1/2 ü. lecsöpögtetett meggybefőtt
- 2 cl rum (ebbe áztatom a meggyet majd, de onnantól kezdve már nem csöpögtetem le:) )
- 4 dl tejszín
- 10 g étkezési zselatin 1 dl vízben feloldva, ez csak a burkolt tortáknál
Megfőzöm a pudingot, majd hűlésig keverem. Aztán hozzáöntöm a csokiaromát, és a meggyet, a rummal együtt.
Felvert tejszínnel lazítom.
Nagzon jó megoldottad!!!! A krémet meg mentetem.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésLe tudnád írni részletesen, hogy csináltad a marcipán bevonatot? Pontosan miből mennyi kellene hozzá..? :)
Ki szeretném próbálni:)
Köszönöm!
A fekete marcipánt készen vettem. Azzal burkoltam le.
VálaszTörlésA fekete marcipánt készen vettem. Azzal burkoltam le.
VálaszTörlésKöszönöm.:)
VálaszTörlés