2012. január 14., szombat

DJ PULT

48 szeletes "csöppségről" írnék.
Nem is a külseje a lényeg, hanem a belseje, mert ennek a krémnek a receptjét még nem írtam le nektek.
Amúgy egy keverőpultról próbáltam kivitelezni a külsejét. Ezúttal már eleve fekete marcipánt vettem, nem kínlódok én már a fekete gyúrással!!!Nem szeretnél idő előtt diliházba kerülni miatta:D
A töltelék pedig tejszínes meggyes-csoki volt, és most csak a 16 szeletre elegendőt írnám le, nem a 3x-os adagot:)
Hozzávalók:

  • 45 g csokipuding
  • 4 púpozott evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 3/4 ü.csokiaroma
  • 1/3-1/2 ü. lecsöpögtetett meggybefőtt
  • 2 cl rum (ebbe áztatom a meggyet majd, de onnantól kezdve már nem csöpögtetem le:) )
  • 4 dl tejszín
  • 10 g étkezési zselatin 1 dl vízben feloldva, ez csak a burkolt tortáknál
Megfőzöm a pudingot, majd hűlésig keverem. Aztán hozzáöntöm a csokiaromát, és a meggyet, a rummal együtt.
Felvert tejszínnel lazítom.



5 megjegyzés:

  1. Nagzon jó megoldottad!!!! A krémet meg mentetem.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Le tudnád írni részletesen, hogy csináltad a marcipán bevonatot? Pontosan miből mennyi kellene hozzá..? :)
    Ki szeretném próbálni:)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. A fekete marcipánt készen vettem. Azzal burkoltam le.

    VálaszTörlés
  4. A fekete marcipánt készen vettem. Azzal burkoltam le.

    VálaszTörlés