2012. január 25., szerda

TEJMENTES HELIKOPTERTORTA

Ez a torta az unokatesóm unokatesójának készült, aki nem mellesleg Ivánom legjobb barátja. Neki volt babazsúrja, és mi mást is vihettünk volna, mint tortát:)
Annyit tudtam, hogy oda van a helikopterekért és a Verdák meséért is. Így a kettőt összevettem:):):)
Ebbe a tortába 10 tojásból készült piskóta ment, és hasonlóan a Nemo-hoz, itt is majdnem könnycsepp alakot vágtam ki, és kisebb, nagyobb, így szabdaltam a lapokat. 500 g gesztenyemassza és 500 g ligamargarin ment bele....
A propellere orvosi fa spatulából készült(gyógyszertárba lehet kapni darabra), amit fekete ételfestékkel kentünk be (ételfesték filccel), hisz érintkezik ehető részekkel...:)A farkát meg alátámasztottam, bár belülről is volt benne egy vízszintes rúd támasztásnak. Oldalsó kis szárnyait fél spatulát leburkolva oldottam meg. Hátsó propeller pedig unidecbe szúrt feketére festett hurkapálcák.
Ennél a tortánál saját krémjével kentem le a tortát.

Tejmentes gesztenyekrém 16 szeletes tortához:

  • 250 g gesztenyemassza (én a Lidl-et szeretem)
  • 250 g Liga kockamargarin
  • rumaroma (kb 1/2 üveg)
  • 1-2 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor ízlés szerint (mikor kicsi voltam, mindig annyit tettem bele, mint amennyi gesztenyét, és margarint, de szerintem sok a 250 g , én kóstolásra szórom hozzá, és ha nem elég édes, teszek még bele)
  • kakaópor 2-3 evőkanállal
Ezt jól kihabosítani, és a piskóták közé kenni:)



4 megjegyzés:

  1. Szuper lett! Nem is látszik az alátámasztás hátul.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anyatigris!
    Gratula a sok szép tortához!!!Követni foglak,nagyon tetszik a blogod is!!
    Üdv.Meli.
    Én még csak "kstolgatom"a tortakészítés fortélyait.A fondant jelenleg az egy kihívás számomra,még nem mertem meggyúrni(igazából csak mert annyi féle változatban találtam receptet)Esetleg,ha kérhetnék tőled segítséget az ügyben?Gratula a cukrász bizidhez is!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! MELI-BEADS! Nem használok fondant-ot sajnos ebben nem tudok segíteni:(

    VálaszTörlés