2011. február 8., kedd

EPRES-TEJSZÍNES-KISLÁNYOS

Az egyik barátnőm nagylánya 6 éves lett!!!!!!!!Hihetetlen, hogy már ekkora, hisz a fia születése óta ismerjük egymást, (aki az én nagyfiammal egyidős), így nyomon követhettem Bogit már pocaklakó kora óta.
És igen, betöltötte a 6. életévét, ez alkalomból  én sütöttem neki a tortát.Rózsaszínt szerettek volna, és nem burkoltat, így a puncs és az eper közül az epret választották.
Egész éjszaka kis virágocskákat és szivecskéket gyártottam, formixból,hogy majd azzal díszítem a tortát. Erre lecsúszkált róla..........:(
Na, új ötletet kellett kitalálnom az utolsó pillanatban, megmondom őszintén nem volt B tervem. Mivel aznap érkeztek meg az új kinyomócsövek, amiket rendeltem, így jobb híján azokat avattam fel.
Már készítettem kosárfonást máskor is, de ez most keskenyebb cső, és mi tagadás, pepecsebb vele a munka is, de szerintem mutatós. Ez került az oldalára.
A tetejére színezett tejszínhabból lett a díszítés.
A felhő sima fehérrel és csillagcsöves véggel. A fű az fűcsővel, a szár az a legvékonyabb kinyomócsővel, a levél a levélkinyomócsővel. A kék virágok csak vékony csővel, de a rózsák a sziromcsővel készültek.
Szóval ez egy ilyen torta lett.....

3 megjegyzés: