2012. január 18., szerda

OGRE

Ez a tortám most nem lemaradás, hanem friss, és azért is írom le gyorsan, mert készítettem fázisfotókat is, és félek, hogyha most nem dokumentálom, hetek múlva már elfejetem, mit miután csináltam rajta!:)
Mivel a fiúk is megkívánták a csokis-narancsos tortát, ezért nem készítettem most sablon, hisz nem a kivágott figurapiskótát töltöttem csak meg.
Sütöttem 18 tojásból kakaós vizes piskótát, a legnagyobb, 27x35-ös aljú (mert felfelé szélesedik) tepsimben. Több, mint egy óra volt, mire kisült, és több óra, mire ki is hűlt. Ezt vágtam 3 felé. A tölteléke csokis narancsos torta krémje, de 3x-os adagot készítettem!!!!!!!!!!!
Aztán a legnagyobb tálcámra tettem, azaz a hátára, és úgy töltöttem be. Ezen is faragtam ki. Aztán párom készített két kartont egyberagasztva (hogy ne hajoljon meg a súlytól) tálcát, amit bevont fehér csomagolópapírral. Rá is tettünk még lelógva fehér csomagolópapírt, ami elég vastag, nem sütőpapír vastagságú. A technika, ami miatt így cselekedtünk, ismételten Farkas Vilmos-tól ered. Már mondjuk ezt alkalmaztuk párszor a gitártortáknál is.:) De belinkeltem Vilit, ő szépen elmagyarázza:D
Pár óra dermesztés után a faragás izgalmas volt, mert pont a nagymamámmal telefonáltam,és ő úgy örült,hogy végre valakivel beszélget, hogy a vállammal tartottam a telefont, és én közben pedig formáltam a tortát:) Azt hiszem veszek egy head-szettet!:D
Na, a körülbelüli elképzelésemet a marcipánformázó szett hegyes végű eszközével rárajzoltam a piskótára. Azon tudtam utána korrigálni. Amikor jónak találtam, késsel végigvágtam függölegesen. Nem egészen a fele így leeső rész volt. Az lett a fiúknak.
A többit utána gömbölyítettem, stb...Ha élethűbbre készítettem volna, akkor nem csinálom ilyen magasra, de itt muszáj volt két réteg krém, mivel az egyik a csokis, másik a narancsos!:)
Legömbölyítés után jött a vajkrémezés. Amíg a hűtöben dermedt ebben az állapotában, addig én színeket gyúrtam be. Hogy ennek a Shrek-nek milyen csúnya bőrszíne van!:)
Burkolás előtt még undiecből raktam a fejére arcot. Azt kiformáztam. A mély mosolyába pedig tettem fekete marcipáncsíkot, mondom mégse a vajkrém látszódjon már ki:) A szem üregébe pedig tettem egy fehér unidec-golyócskát.
A középsőm ekkor mondta,hogy bár a lefaragott piskótából ragasztottam még krémmel a hasára, szerinte nem elég kövér. Na akkor még ott is csaltam unideccel.
Burkolás. Na ezt át kellett gondolnom,hogy mi után mi jöjjön. Úgy gondoltam, hogy bár zöld az egész teste, de minek leburkolnom az egészet, ha egy csomó részen úgyis takarva lesz? Ezért a fejével kezdtem. Ott, miután szépen elsimítottam mindenhol a burkolóanyagot, és levágtam a felesleget, gyorsan megvágtam a szemét, és a száját. Aztán a kézfejeket is leburkoltam zölddel. Ekkor jött a lába. A bal lába előre néz, ezért ott cipő orrot csináltam unidecből, hogy kiállóbb legyen. Aztán azon gondolkodtam,hogy ha egybe leburkolom a gatyarészt, középen elvágom...az elég lesz-e ekkora magasságnál az oldalát is befedni...Nem kockáztattam. Hisz az ing úgyis hosszú, nem fog látszani az illesztés. Így burkoltam le külön-külön a lábakat. Aztán következtek az ingujjak. Próbáltam nem szépen elvágni,hogy szakításkor majd rojtos lesz a széle. Na, ez persze akkor sikerül, mikor szép széleket akarok...mindegy, azért próbáltam utólag korrigálni, és elcsúfítani:D Aztán jött a pocakrészre az ing. Végül a mellény. Ott a középső zsinórt tettem fel először. Majd az egyik oldalon a mellényke, és másik oldalon is, külön-külön. Így már a zsinórra "ragasztottam".Sötétbarnából még készítettem övet, meg a lábára "lábbelit" is. Azt vághattam volna kevésbé magasan is, akkor látszódna a bokája is,mert direkt kihangsúlyoztam a nagy vádliját, így viszont nem érvényesül. De sebaj:)
A fején a fogak voltak a legnehezebbek, de megoldottam, belülről, alulról ragasztottam vízzel a felső ajak alá. A szemgolyóra barna kört tettem, arra pedig fekete pupillát. Aztán fekete por ételfestéket tettem pici kanálba, másik felébe meg (ez a kétoldalas gyógyszertári adagolókanál erre pont tökéletes) alkoholt. Először alkoholba mártottam az ecsetet, majd a porba, és ott le is húztam róla a felesleget. (Ezt a technikát Kricky mondtam még nekem). Így festettem szempillákat és szemöldököt is. Mondjuk a szemöldököt jobban szálasra szerettem volna, ezzel ellentétben meg elég maszatos lett. Amikor maszatosat akarunk szálas lesz...Hát ez van:D
Az orránál még az orrlyukakat kiképeztem, és tettem neki tölcsérfüleket is. Na ott kellett fogpiszkálót használnom a rögzítéshez.








Azt hiszem mindent leírtam....Jöhetnek a fázisfotók. Azért kapok egy vállonveregetést?:) ( Mármint amiért készítettem fázisfotókat is...:P )

12 megjegyzés:

  1. Igen, a fázisfotókért is, meg a kész művedért is! Nagyon jó lett!
    ... az a fej!!!

    VálaszTörlés
  2. Én még két nagy cuppanós puszit is adnék amiért készítettél fázisfotókat,de túl messze vagy :)
    Csak azt tudom ismételni amit már mondtam,hogy ez állati lett.Meg sem mertem mutatni a tökmagoknak,mert bajban lennék ha ők is ilyet kérnének,nem hiszem,hogy menne az elkészítés...
    Szuper ügyes vagy,bár ezt eddig is tudtuk,de valahogy mindig sikerül űberelned :)

    VálaszTörlés
  3. Brigi! Ez csodálatos!!! Amúgy is ez a kedvenc mesefigurám, de a tortád......!!! ♥ :-) Ügyes vagy Nagyon!!!

    VálaszTörlés
  4. Baromi jó lett! Köszi a fotókat is! :)

    VálaszTörlés
  5. De jó lett ,nagyon jó megoldottad.

    VálaszTörlés
  6. Irtó ügyes munka!!! Eszméletlen a hasonlóság az igazival!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen köszönöm. Ezek szerint megérte a fáradozást!:)

    VálaszTörlés
  8. Méghogy megérte! Ha ilyen élethű tortát kapnék, elájulnék örömömben!:) Na jó, túloztam kissé, de nagyon nagyon örülnék, az biztos! Nagyon ügyesen megcsináltad!

    VálaszTörlés
  9. Te voltál az egyik "díjazott" áldozatom :) Nézz majd be a blogra :)

    VálaszTörlés
  10. Hát ez csúcs!
    Nagyon ügyes vagy, ez nem semmi munka volt, gratulálok hozzá!
    Köszönöm a díjat, már én is átadtam!
    Puszi, Gyöngyi

    VálaszTörlés