2010. október 2., szombat

OROSZKRÉM TORTA

A krémtorták királynője...ki ne szeretné? Te nem? Nem hiszem el!:D

Hozzávalók (16 szelethez):
Tésztához:
  • 3+3+3 tojás
  • 6+6+6 evőkanál cukor
  • 6+6+6 evőkanál liszt
  • 3+3+3 evőkanál víz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kiskanál citromhéj
(Ezt egybe is megsütheted, majd 3 lappá vágod!)

Krémhez:
  • 1 csomag Dr. Oetker vanílisá pudingpor
  • 4 dl tej
  •  púpozott evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • 4 dl tejszín (Hulala, Halta v.Senna)
  • 1  cs. Dr. Oetker étkezési zselatin
Díszítéshez:
  • 3-4 dl tejszín ( attól függ mennyire akarjuk behabosítani)
  • 1 cs. Dr. Oetker étkezési zselatin
Oldalára, ha nem tejszínhabot teszel:
  • szeletelt mandula, vagy durvára farált dió
Elkészítés:
3 tortakarikát vágok sütőpapírból. Az egyiket behelyezem a tortaformába.
A 18 evőkanál lisztet kikeverem a sütőporral. A cukrokat meg a vaníliás cukorral, citromhéjjal.
Aztán a tojássárgákat (3-at egyszerre) összekeverjük 3 evőkanál vízzel, 6 evőkanál ízesített cukorral. Hozzáadjuk a 6 evőkanál sütőporos lisztet is.
Majd a pici só segítségével kemény habbá vert tojásfehérjét is. Ezt már óvatosan keverjük a tésztához, hogy a hab ne törjön. A masszát beleöntöm a tortaformába, és előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.
Mind a 3 lappal ezt külön megcsinálom.
Krém:
A mazsolát kb. 1 dl vízben felforraljuk, leöblítjük, majd lecsöpögetetjük.
A cukrot kikeverem a pudingporral és pár evőkanál tejjel. A többi tejet forrni teszem, amikor gyöngyözni kezd, mehet bele a kikevert pudingpor. Pár pillanat az egész, és már sűrű is lesz!Akkor le a tűzről, és zsupsz bele a rum!
A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük és kihűtjük, de csak annyira, hogy ne kezdjen újra darabosodni. Eközben felverjük a tejszínt, majd belecsorgatjuk a zselatint, és teljesen keményre verjük. Ekkor hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt a puding, újra elővesszük, és összekeverjük, óvatosan. Ebből egy desszertes tálkányit félreteszünk, ezzel húzzuk majd be a tortát. A többi krémhez hozzáadjuk a mazsolát.
Ezután jöhet a torta-összeállítás. Az első tortalapra kenjük a krém felét, majd rá a másik tortalap, erre kerül a krém másik fele. Ezután az utolsó piskótalappal befedjük. Ekkor a félretett oroszkrémmel, bekenjük a torta tetejét és oldalát is!
Mindenki másképp díszíti. Van aki az oldalát mandulával, vagy dióval, vagy kekszmorzsával...Én általában tejszínhabbal húzom fel. Amit szintén zselatinnal rögzítek.
A tetejére is tejszínhab, mandula, vagy mazsola kerülhet, de jó bármilyen színes gyümölcs is díszítéshez! Légy kreatív!
Az alapot már tudod!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése