2011. február 9., szerda

CSAKIS-CSOKIS TEJSZÍNTORTA

Új dolgokat én is szeretek kipróbálni. Az alap ötlet Farkas Vilmos-tól ered, de én nem állati tejszínből készítettem. Ezt így ahogy van, mármint az 1 l tejszínt összeolvasztottam a 300 g csokival. Azt ugye lehűtöttem, ami kb. fél nap....Aztán felvertem picit, majd feleztem nagyjából. Az egyik felét próbáltam habosra verni, de csaltam, és adtam hozzá még 2 dl tejszínt, így már sikerült. De mivel a művelet a gyors forgás miatt, megint picit meglangyította a krémet, pici hűtés, majd tovább verés. Ha jól emlékszem porcukrot is tettem bele, olyan 170-180 g-ot az egész mennyiségbe.De szerintem ez már ízlés kérdése, ki mennyire szereti édesre.
Szóval az egyik feléhez tejszínt adtam, és azzal töltöttem meg a tortát, amit most megint 4 vékonyabb lapból készítettem, és természetesen kakaós piskóta volt. Kívülről is átkentem ezzel a krémmel. Aztán hűtés. A másik felét a krémnek nem találtam elég keménynek, ezért még 200 g étcsokit tettem bele. Úgynevezett csokiganázsnak. Amikor kellőképpen kihűlt a torta, ezzel kentem át kívülről.
Persze nem tudtam tökéletesen szépen elkenni rajta, halálom a csokival való külső borítás..........De azért ez csak lassabban száradt, mint a sima csokibevonó.
Csokidíszeket is szerettem volna rá gyártani,de nem nagyon sikerültek, és szerintem ez annak köszönhető,hogy nagyon nem volt türelmem már semmihez sem. A nagyfiam belázasodott, inkább őt ápoltam. Végül B tervként nyomtam a csokiganázsból halmokat.Az alját a töltelék krémjével nyomtam körbe.
Hát ennyit az új csokitorta receptről. Baromi finom volt,de bevallom, nem számítottam arra,hogy egy teljes napomat elveszi...........

3 megjegyzés: