2011. február 3., csütörtök

STOPLIS CIPŐ TORTA

Ez a torta ha hiszitek, ha nem az utolsó pillanatban varázsolódott át cipővé, szimpla körtortának indult.....



Mint már többször is említettem, két sütőm is van, egy régi villany, és egy még régebbi gáz. Tény,hogy egyikben sem lehet egyben megsütni egy tortára való mennyiségű piskótát. Így laponként sütöttem. Most úgy döntöttem,hogy egyszerre bekeverem az egész tortára való piskótát, és kétfelé elosztottam két tortaformába. Majd mikor kisült és kihűlt, kettévágtam. Így lett 4 db 27 cm átmérőjű sima piskótám.
Kikevertem hozzá tejszínes eperkrémet.
Már majdnem megtöltöttem, mikor meggondoltam magam. Mondom annyi tortaformát készítek, erre pont a párom nővérének a fia kapna csak sima körtortát???????? Mivel nagy focirajongó, és űzi is a sportot, ekkor jutott eszembe a stoplis cipő.
Szóval kifaragtam ilyen formára. Az oldalról lefaragott rész tettem a cipő orrának...
És így tovább....Mivel már az alja is több részből állt, ezért kartonra raktam, a továbbiakban így dolgoztam vele. Miután lekentem kívülről is, behűtöttem. Másnap megint dilemma. Színes darabokból burkoljam? Vagy burkoljam egyben és fessek rá?
Hát az utóbbi mellett döntöttem. Mivel már nem volt időm se nyomtatni képet, se semmi, tök spontán mintát festettem rá. Oldalról úgy szerettem volna, hogy a stoplis "tüskék" a talpán látszódjanak. Hát az elég béndzsára sikerült, szóval inkább csak az elejét mutogatom legszívesebben:D
Cipőfűzőt nem tartottam lényegesnek, hisz melyik fiatal lógatja már manapság ki a cipőfűzőt?
Meg ezeken a cipőkön már ilyen lehajtóka van....Na, most tapasztaltam,hogy nagyon nem mindegy, milyen körülmények között dolgozunk a burkoló anyagokkal. Végig besütött a nap az ablakon, majdnem rosszul lettem, úgy melegített, mikor festettem. A festés után tettem rá a lehajtókát. És meg is repedt....Meg olyan más állaga volt.... Nyáron hogy lehet majd burkolni?
Nagykabátban a kamrában?????????:D





2 megjegyzés:

  1. Ha nincs légkondid (mint ahogy nekem sincs) akkor bajos a burkolás nyáron, főleg ha még párás is a levegő. egyszerűen képtelenség vele dolgozni, beborítani a tortát még csak csak, de az biztos, hogy csak a síkban díszítés jöhet szóban. Szerintem nagyon jó lett a cipőd!

    VálaszTörlés
  2. Brigi, jóóó nagy cipőt kapott a srác:)
    A saját kárán tanulja meg valóban az ember, hogy a fizikát is figyelembe kell vennie.
    Szerintem jól megoldottad, a festésbe meg majd belejössz.

    Esetleg érdemes lett volna előre-színezett formix rátéttel megoldani a díszítést.

    VálaszTörlés